Integrimi Evropian

Evropske Integracije

Ministarka Hoxha: Zajednički rad olakšava sprovođenje SSP-a

јун 19, 2018

Priština, 19. jun 2018 – Ministarka za evropske integracije, Dhurata Hoxha, u izlaganju tokom interpelacije je naglasila da je Vlada takođe napravila veoma značajne korake u konsolidaciji planiranja i sprovođenja nacionalnih politika za sprovođenje SSP-a, fokus je bio na planiranju i sprovođenju dva nacionalna dokumenta za sprovođenje SSP-a: Agende evropskih reformi (ERA) i Nacionalnog programa za sprovođenje SSP-a.

 

“Akcioni plan za ERA predviđa sprovođenje do kraja ove godine oko 130 strateških reformi najvećeg političkog značaja za ispunjavanje obaveza iz SSP-a. U nastavku ispunjavanja ovih prioriteta, 10. novembra 2017. godine, Vlada je usvojila dokument Ključni prioriteti evropske agende za 2018. godinu, koji predviđa sprovođenje do kraja 2018. godine. Sprovođenje prioriteta ERA je ubrzano preuzimanjem dužnosti nove Vlade”, naglasila je ministarka Hoxha.

 

Što se tiče dobrog upravljanja i vladavine prava, istakla je ministarka Hoxha, pripremili smo i ubrzo ćemo usvojiti paket okvirnih zakona koji će omogućiti uspostavljanje efikasne i meritorne javne uprave koja je u službi građana.

 

Što se tiče NPSSSP-a, ministarstvo za integracije redovno izrađuje tromesečne izveštaje o njegovom sprovođenju i iste izveštava Vladi zahtevajući pažnju svih institucija za ubrzavanje reformi za sprovođenje mera preciziranih u NPSSSP-u, naglasila je ministarka Hoxha, a takođe izrađuje i godišnji izveštaj o sprovođenju kratkoročnih mera NPSSSP-a. U pogledu sadržaja, istakla je ministarka Hoxha, izveštaji daju kvantitativni prikaz sprovođenja mera tokom izveštajnog perioda na nivou Programa u celini, svakog bloka i svakog poglavlja, daju kvalitetnu procenu stanja u svakom poglavlju, sumirajući ključne izazove u sprovođenju i one moguće u toku ostatka godine, naglašavajući pitanja koja zahtevaju posebnu pažnju na visokom političkom nivou, takođe, ministarka je naglasila ciljeve stepena sprovođenja od 60% u 2018.

 

“Sa posebnim akcentom moramo se osvrnuti na jačanje sprovođenja zakona, sprovođenje reformi u javnoj upravi, unapređenje politika zapošljavanja i obrazovanja, nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, naglasila je ministarka Hoxha.

 

Nekoliko puta sam insistirala na stvaranju nacionalnog konsenzusa o reformama i procesima koji su deo našeg puta ka integracijama, a posebno mera koje su deo NPSSSP, naglasila je ministarka Hoxha, nijedan nacrt zakona, reforma ili drugi proces ne sme se zaustaviti zbog političkih ili stranačkih neslaganja.

 

“Sprovođenje SSP-a nije stranačka već državna agenda, nije nešto o čemu treba da se angažuje samo Vlada, već je potrebno zalaganje svih institucija a svakako da je potrebna i podrška opozicije, naročito kada se radi o zakonodavnim merama”, istakla je ministarka Hoxha, stavljajući na raspolaganje mogućnost da podeli sa poslanicima sve izveštaje sa kojima raspolaže ministarstvo u cilju zajedničkog rada na rešavanju izazova u ovom procesu koji je toliko važan za zemlju.

 

Last modified: август 8, 2022

4 Responses to " Ministarka Hoxha: Zajednički rad olakšava sprovođenje SSP-a "

  1. 코인선물 каже:

    … [Trackback]

    […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-zajednicki-rad-olaksava-sprovodjenje-ssp-a/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-zajednicki-rad-olaksava-sprovodjenje-ssp-a/ […]

  3. … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-zajednicki-rad-olaksava-sprovodjenje-ssp-a/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-zajednicki-rad-olaksava-sprovodjenje-ssp-a/ […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *