Integrimi Evropian

Evropske Integracije

ODGOVOR NA OBAVEŠTENJE O UGOVORU ZA ČETIRI VEB STRANICE MEI

фебруар 25, 2020

Priština, 25. februar 2020 – Zahvaljujući dežurstvu nekih medija koje ne želimo da verujemo da su zlonamerne, što se tiče Ugovora o uslugama, dizajnu, kreiranju i održavanju veb-stranica za potrebe MEI-a, sa brojem Nabavke: 218-199639-2-2-1, od 21.02.2020, obaveštavamo vas da:

1.Prvo, ukupni iznos ugovora u iznosu od 28,500.14 € je za period od 36 meseci, odnosno za tri godine 2020-2022.

2.U ovom ugovoru, nije reč o iznosu od 30,000.00 evra za jednu godinu, već je za godišnji iznos od 8,333.33 evra ili blizu 694.44 evra mesečno.

3.Ovim ugovorom će se nastaviti održavanje tri (3) veb-stranica MEI-a i baze podataka (1), a ne kao što je navedeno u medijima održavanja samo jedne veb-stranice, a one su: zvanična veb-stranica MEI-a, veb-stranica za liberalizaciju viza, nova veb-stranice SSP-a koja je predviđena Strategijom za komunikaciju procesa evropskih integracija 2019-2021, koju je Vlada Republike Kosovo usvojila 15.05.2019. godine, kao i baza podataka zakonodavstva EU na albanskom jeziku, koja proizilazi iz međudržavnog sporazuma Kosovo-Albanija o objavljivanju pravnih akata EU-a na albanskom jeziku.

4.Poziv za apliciranje ekonomskih operatora upućen je od decembra 2019. Prema službenom saopštenju Generalnog sekretara ovog ministarstva, u zakonskom smislu u vezi sa zaključivanjem ovog ugovora poštovane su sve zakonske odredbe postupaka nabavke, i isti je potvrdio da nema zakonskih prepreka ili neke nepravilnosti u nastavku postupka finalizacije zaključivanja ovog novog ugovora.

5.Takođe vas obaveštavamo da održavanje ovih veb-stranica uključuje ’hosting’, imenovanje – ’domain’, kompletan dizajn, generalno održavanje 7/24h na zahtev MEI-a.

Na kraju, kako je svaki ugovor objavljen na zvaničnoj veb-stranici Regulatorne komisije za javne nabavke RKJN na elektronskoj platformi za nabavke e-nabavke, ovaj ugovor i svi drugi su javni i podložni razmatranju od strane javnosti. Stoga, ohrabrujemo medije da kontinuirano prate njihovu zakonitost i to ne samo MEI-a, već i u svim drugim institucijama, kao i da naprave pravične izjave i tumačenja, kao i da jasno i sažeto obaveštavaju javnost.

Last modified: август 4, 2022

5 Responses to " ODGOVOR NA OBAVEŠTENJE O UGOVORU ZA ČETIRI VEB STRANICE MEI "

  1. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

  2. … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/odgovor-na-obavestenje-o-ugovoru-za-cetiri-veb-stranice-mei/ […]

  3. wavy z s shrooms каже:

    … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/odgovor-na-obavestenje-o-ugovoru-za-cetiri-veb-stranice-mei/ […]

  4. … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/odgovor-na-obavestenje-o-ugovoru-za-cetiri-veb-stranice-mei/ […]

  5. … [Trackback]

    […] There you will find 5778 more Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/odgovor-na-obavestenje-o-ugovoru-za-cetiri-veb-stranice-mei/ […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *