Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Zëvendës Ministri Kasapolli priti në takim një grup studentësh vendorë dhe ndërkombëtarë

27 Mars, 2013

Prishtinë, 27 mars 2013 – Zëvëndës Ministri i Integrimit Evropian, Z. Gëzim Kasapolli priti në takim një grup studentësh nga Franca, Gjermania dhe Serbia, si dhe disa studentë nga Mitrovica. Per interesiin e studentëve në takim u diskutua përspektiva Evropianë e Kosovës dhe zhvillimi i raporteve fqinjësore me shtetet e rajonit, posaqërisht avansimi i raporteve ndërshtetërore me Sërbinë.

Studentët e pranishëm janë pjesë e programit nga Orgnizata Community Building Mitrovica në bashkëpunim me OFAJ nga Franca dhe Gjermania dhe Youth Initiative for Human Rights from Serbia. Programi në fjalë është shkembim i studentëve në temën e Integrimit Evropian nga vendet e lartpermendura.

Me këtë rast Zv. Ministri Kasapolli bëri një prezentim të shkurtër për punën e Ministrisë së Integrimit Evropian, zhvillimet me agjendën Evropiane si dhe përspektiva e gjithë rajonit drejt integrimit Evropian. Me këtë rast Zv. Ministri Kasapolli në raport me Integrimit Evropian tha se integrimi Evropian do ti ndihmoj Kosovës në ndërtimin e intstitucioneve efikase, demokratike dhe të qëndrueshme për një zhvillim afatgjatë. Dhe se, agjenda Evropiane gëzon mbështetjen e gjithë spektrit politik në vend.
Poashtu, për dialogun në Bruksel ndërmjet Kosovës dhe Sërbisë, Zv.

Ministri Kasapolli tha se dialogu është shumë i rëndësishëm për ndërtimin e raporteve ndërfqinjësore por edhe do ti kontribuojnë të gjithë rajonit për avansimin me agjendën Evropiane.

Nëpërmjet kësaj përvoje studentët patën mudësin që hollësisht të njoftohen me rrjedhat e integrimit Evropian por edhe të marrin informata për çështje të cilat ata dëshrojnë të dijnë më në detaje në mënyrë që të kenë një imazh më të kjartë për Kosovën dhe proceset nëpër të cilat po kalon vendi.

 

Last modified: 16 Gusht, 2022

6 Responses to " Zëvendës Ministri Kasapolli priti në takim një grup studentësh vendorë dhe ndërkombëtarë "

 1. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendes-ministri-kasapolli-priti-ne-takim-nje-grup-studentesh-vendore-dhe-nderkombetare/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendes-ministri-kasapolli-priti-ne-takim-nje-grup-studentesh-vendore-dhe-nderkombetare/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendes-ministri-kasapolli-priti-ne-takim-nje-grup-studentesh-vendore-dhe-nderkombetare/ […]

 4. this website thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendes-ministri-kasapolli-priti-ne-takim-nje-grup-studentesh-vendore-dhe-nderkombetare/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendes-ministri-kasapolli-priti-ne-takim-nje-grup-studentesh-vendore-dhe-nderkombetare/ […]

 6. … [Trackback]

  […] There you will find 57615 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendes-ministri-kasapolli-priti-ne-takim-nje-grup-studentesh-vendore-dhe-nderkombetare/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *