Integrimi Evropian

Ratifikohet marrëveshja financiare IPA 2015 ndërmjet Kosovës dhe BE-së

1 Dhjetor, 2016

Prishtinë, 1 Dhjetor 2016 – Sot Kuvendi i Republikës së Kosovës miratoi projektligjin për ratifikimin e marrëveshjes financiare për IPA 2015 ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian.

Programi  i Instrumentit t të Para-Anëtarësimit (IPA) 2015 dhe marrëveshja financiare e cila e zbaton atë është përgatitur nën udhëheqjen e Ministrisë së Integrimit Evropian dhe paraprakisht pajtuar ndërmjet institucioneve të Kosovës dhe atyre të BE-së, me qëllim të financimit të 16 projekteve në vlerë prej 78 milionë eurosh nga ana e BE-së dhe me një bashkëfinancim prej 3 milionë eurosh nga ana e Kosovës.

Programi për herë të parë është bazuar në qasjen e re të përkrahjes për sektorë në kuadër të IPA 2 (IPA për periudhën 2014-2020), dhe me këtë rast është fokusuar në tre sektorë kryesorë:

– Sundimi i ligjit;
– Energjia; dhe
– Bujqësia dhe zhvillimi rural.

Përveç këtyre sektorëve, si përkrahje më horizontale, do të mbështeten edhe procesi i integrimit evropian dhe përafrimi ligjor me BE-në, si dhe nevojat për financim që rezultojnë nga dialogu politik ndërmjet Kosovës dhe Serbisë.

 

Last modified: 10 Gusht, 2022

One Response to " Ratifikohet marrëveshja financiare IPA 2015 ndërmjet Kosovës dhe BE-së "

  1. … [Trackback]

    […] Read More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ratifikohet-marreveshja-financiare-ipa-2015-ndermjet-kosoves-dhe-be-se/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *