Integrimi Evropian

Qeveria e Kosovës kërkon përkrahjen e vendeve të Kuintit për liberalizimin e vizave

8 Prill, 2016

Prishtinë, 8 prill 2016

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, priti përfaqësuesit e shteteve të Kuintit në Kosovë.

Gjatë takimit, ku ishte i pranishëm edhe ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku, kryeministri Mustafa, theksoi progresin e shumanshëm që po arrihet në Kosovë.

Kryeministri Mustafa i njoftoi ambasadorët dhe përfaqësuesit e tjerë për fokusimin e plotë të Qeverisë së Kosovës në zhvillimin ekonomik dhe në proceset integruese evropiane.

Ndërkaq, duke iu referuar hyrjes në fuqi të MSA-së, kryeministri Mustafa theksoi faktin se Qeveria dhe qytetarët e Kosovës presin vendimin e BE-së për rekomandimin e datës për liberalizimin e vizave, duke pas parasysh se tashmë janë përmbushur të gjitha kriteret dhe rekomandimet për këtë proces.

“Liberalizimi i merituar i vizave për Kosovën është shumë i rëndësishëm edhe për implementimin adekuat të MSA-së, pasi që kjo do të mundësonte qarkullimin e lirë të ndërmarrësve dhe të bizneseve kosovare në vendet e BE-së, si parakusht për shkëmbimin e mallrave dhe ideve”, tha kryeministri.

Me këtë rast, kryeministri Isa Mustafa ka kërkuar përkrahjen e vendeve të Kuintit për liberalizimin e vizave dhe për proceset e tjera integruese evropiane, si dhe për zhvillimet e tjera në Kosovë.

Përfaqësuesit e vendeve të Kuinit vlerësuan progresin e arritur në Kosovë, duke shprehur përkrahjen e vendeve të tyre në proceset integruese evropiane dhe aspektet tjera.

Last modified: 10 Gusht, 2022

One Response to " Qeveria e Kosovës kërkon përkrahjen e vendeve të Kuintit për liberalizimin e vizave "

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 42343 additional Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/qeveria-e-kosoves-kerkon-perkrahjen-e-vendeve-te-kuintit-per-liberalizimin-e-vizave/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *