Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Miratohet propozimi i Ministres Hoxha për Marrëveshjen e bashkëpunimit ndërkufitar me Malin e Zi

9 Tetor, 2018

 

Prishtinë, 9 Tetor 2018 – Kjo marrëveshje pritet të hap rrugën për promovimin e zhvillimit ekonomik të zonave kufitare të Kosovës me Malit të Zi, theksoi Ministrja Hoxha.

Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka propozuar për miratim dhe është miratuar në Kabinetin qeveritar, Marrëveshja financiare trepalëshe mes Bashkimit Evropian, Kosovës dhe Malit të Zi për vitin 2017, për zbatimin e programit të bashkëpunimit ndërkufitar në kuadër të Instrumentit të Para-Anëtarësimit (IPA II) në mes të Kosovës dhe Malit të Zi.

“Marrëveshja mundëson zbatimin e programit të bashkëpunimit ndërkufitar mes dy vendeve në kuadër të alokimit të fondit IPA për vitin 2017. Programi i bashkëpunimit ndërkufitar me fondet e BE-së synon të rrisë bashkëpunimin rajonal dhe të nxis zhvillimin e zonave kufitare ndërmjet Kosovës dhe Malit të Zi”, ka theksuar Ministrja Hoxha.

Tematikat e këtij programi, mes dy vendeve të përfshira janë: Promovimi i punësimit, mobilitetit të punës dhe përfshirjes sociale dhe kulturore përgjatë kufijve, Mbrojtja e mjedisit, adaptimet ndaj ndryshimeve klimatike, parandalimi dhe menaxhimi i rreziqeve si dhe Stimulimi i turizmit dhe trashëgimisë kulturore e natyrore.

“Kjo marrëveshje pritet të hap rrugën për promovimin e zhvillimit ekonomik të zonave kufitare të Kosovës me Malit të Zi”, theksoi Ministrja Hoxha duke shtuar se pas këtij miratimi, vazhdojnë hapat tjerë në drejtim të hapjes së mundësive që Kosova të përfitojë fonde të parapara në kuadër të fondeve IPA për bashkëpunim ndërkufitar që për këtë program mbërrijnë në 1.2 milionë euro për të dyja vendet.

Last modified: 8 Gusht, 2022

7 Responses to " Miratohet propozimi i Ministres Hoxha për Marrëveshjen e bashkëpunimit ndërkufitar me Malin e Zi "

 1. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/miratohet-propozimi-i-ministres-hoxha-per-marreveshjen-e-bashkepunimit-nderkufitar-me-malin-e-zi/ […]

 2. 티비위키 thotë:

  … [Trackback]

  […] There you will find 34065 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/miratohet-propozimi-i-ministres-hoxha-per-marreveshjen-e-bashkepunimit-nderkufitar-me-malin-e-zi/ […]

 3. boxjav thotë:

  akiba topless boxing plvl-02 mitsuki nagisa wrestling

 4. アキバコム thotë:

  misato nonomiya lesbian ayase himari jav niimura akari wrestling

 5. … [Trackback]

  […] Here you will find 84676 more Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/miratohet-propozimi-i-ministres-hoxha-per-marreveshjen-e-bashkepunimit-nderkufitar-me-malin-e-zi/ […]

 6. pgslot thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you will find 94878 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/miratohet-propozimi-i-ministres-hoxha-per-marreveshjen-e-bashkepunimit-nderkufitar-me-malin-e-zi/ […]

 7. linetogel thotë:

  🌌 Wow, this blog is like a fantastic adventure blasting off into the galaxy of excitement! 💫 The captivating content here is a captivating for the imagination, sparking awe at every turn. 🎢 Whether it’s lifestyle, this blog is a source of inspiring insights! #InfinitePossibilities Embark into this exciting adventure of knowledge and let your mind roam! 🌈 Don’t just explore, immerse yourself in the excitement! 🌈 Your mind will thank you for this thrilling joyride through the dimensions of awe! ✨

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *