Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Çitaku merr pjesë në Konferencën Internacionale ‘Roli i diplomacisë publike në promovimin e agjendes së politikes së jashtme’

4 Prill, 2013

Prishtinë, 4 prill 2013 – Në konferencën me temën: ‘Roli i diplomacisë publike në promovimin e agjendes së politikes së jashtme’ që u mbajt sot në Prishtinë,  ku pjesë e panelit ishin edhe Ambassadori Adam Ereli – Zëvendës Ndihmës Sekretari i Departamentit të Shtetit për Diplomacinë Publike, Ambassadori Adam Bye – Shefi i Diplomacisë digjitale të Foreign Office, dhe Arjeta Emra, Kryetare e Këshillit Britanik te Kosovës, që u udhehoq nga Tim Judah mori pjese edhe Ministrja Çitaku e cila edhe e hapi diskutimin.

Ministrja Çitaku e dha nje pasqyre te pergjithshme sa i perket rendesise se rolit diplomacise publike per Kosoven. Ajo tha:

“Gjatë dekadave të fundit, diplomacia publike është parë si një lloj i mjetit transparent nëpërmes të të cilit një shtet sovran comunikon me opinionin publik të një shteti të huaj me qellim që të informojë dhe influencojë audiencen e huaj ne menyre që të promovojë interesein kombëtar dhe të avancojë qëllime të politikës së jashtme.”

Mepastaj Ministrja Çitaku vazhdoj diskutimin e saj duke insistuar në rëndësinë e raporteve ndërshtetërore dhe rolin që diplomacia publike luan në përmirësimin e imazhit të një shteti duke shtuar:
“Diplomacia publike shihet si pjesë integrale e marrëdhënieve mes shteteve. Në këtë sens, diplomacia publike përmban aktivitete të ndryshme si për shembull programet edukative të kembimit, vizita të ndryshme, trajnime gjuhësore, evenimente kulturore, programe radio-televizive etj. Ativitete të tilla kanë për synim përmirësimin e imazhit dhe të reputacionit të shtetit ‘dërgues’ si menyrë e formësimit të politikave, pozitivisht të shtetit ‘pranues’.”

Dhe krejt për fund Znj Çitaku konkludoi se ” Një diplomaci publike që është proaktive, e koordinuar mirë, e saktë, inovative, faktuale dhe informative është esenciale në avancimin e politikave të jashtme të Kosovës.”

 

Last modified: 16 Gusht, 2022

8 Responses to " Ministrja Çitaku merr pjesë në Konferencën Internacionale ‘Roli i diplomacisë publike në promovimin e agjendes së politikes së jashtme’ "

 1. 티비위키 thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 2. 늑대닷컴 thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you can find 45718 more Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 4. unicvv thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 5. Betkick thotë:

  … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 6. … [Trackback]

  […] There you will find 83447 additional Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 7. upx1688.com thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

 8. official site thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-merr-pjese-ne-konferencen-internacionale-roli-i-diplomacise-publike-ne-promovimin-e-agjendes-se-politikes-se-jashtme/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *