Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministri Çollaku në Konferencën Ekonomike

31 Mars, 2015

Prizren, 31 mars 2015 – Sot, në Prizren, u mbajt konferenca e përbashkët ekonomike ndërmjet Qeverisë se Republikës se Kosovës, Komisionit Evropian dhe Bankës Botërore.

Ministri Çollaku në hapjen e takimit nënvizoj rëndesinë dhe ndikimin e Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit në zhvillimin ekonomik të Kosovës. Marrëveshja Stabilizim Asociimi do të kontribuon në rritjen e konkurueshmërisë së ekonomisë vendore dhe ofrimin e produkteve dhe shërbimeve më të lira dhe më të mira për qytetarët e Kosovës.

Me qëllim të mbështetjes së zhvillimit të gjithmbarshëm të Kosovës, në kuader të periudhës 2014-2020, Bashkimi Evropian do të asiston Kosovën me 645 milion euro.

Ministri Collaku nënvizoj që Kosova, sikur të gjitha vendet e Ballkanit Përëndimore, është poashtu pjesë e Kornizës Investuese për Ballkanin Përëndimor e cila ofron mundësinë e financimit të investimeve infrastrukturore duke i kombinuar grantet e donatorëve me kreditë nga Institucionet Financiare Ndërkombëtare.

Gjatë punetorisë, pjesëmarrësit diskutuan sektoret kyç të zhvillimit ekonomik, siç janë reforma fiskale, zhvillimi i sektorit privat, arsimi, energjia dhe bujqësia.

Last modified: 12 Gusht, 2022

6 Responses to " Ministri Çollaku në Konferencën Ekonomike "

 1. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-ne-konferencen-ekonomike/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-ne-konferencen-ekonomike/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you can find 22833 more Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-ne-konferencen-ekonomike/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-ne-konferencen-ekonomike/ […]

 5. magna tiles thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-ne-konferencen-ekonomike/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-ne-konferencen-ekonomike/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *