Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministri Çollaku: Kriteret e mbetura për liberalizim të vizave të adresohen shpejtë

13 Shkurt, 2015

Prishtinë, 13 shkurt 2015 – Komiteti Drejtues për Liberalizimin e Vizave diskutoi për kriteret e mbetura në kuadër të zbatimit të Udhërrëfyesit për Liberalizimin e Vizave, është diskutuar për blloqet në fushen e riatdhesimit dhe riintegrimit, sigurinë e dokumenteve, menaxhimin e kufirit, azili dhe migrimi, rendi dhe siguria publike, të drejtat themelore në lidhje me lirinë e lëvizjes, gjithashtu anëtarët e komitetit diskutuan edhe për masat që duhet të ndërmerren për parandalimin e migrimit ilegal.

Kryeministri i Ksovës z.Isa Mustafa tha se : ”Dialogu për liberalizimin e vizave për ne betet një nga prioritetet kryesore afat shkurta të Qeverisë dhe poashtu mebtemi të përkushtuar të përmbuyllim këtë kapitull në menyrë që qytetaret të udhëtojn pa viza në vendet e zonës shengen”. 

Sa i përket migrimit të parregullt Kryeministri Mustafa tha se ”Ne si Qeveri e Republikës së Kosovës jemi të përkushtuar të kthejmë shpresën e qytetarëve përmes zhvillimit ekonomik dhe social të vendit tonë. Në këtë drejtim jemi duke ndërmarrë masa konkrete në përmirësimin e jëtës së qytetarëve duke u ofruar perepsktivë ekonomike, do të përmirësojmë shëndetësin, arsimin, aktizizimin e jëtës kulturore dhe gjithë jetën sociale të qytetarëve tanë. Këto reforma që do t’i ndërmarrin janë të bazuara në sundimin e ligjit dhe politikave ekonomike dhe ato janë pjesë e aspiratave për t’u bërë pjesë e familjes së madhe evropiane”.
Në fjalën e tijë ministri Çollaku duke shprehur vlersimin e tijë dhe të Qeverisë së Republikës së Kosovës për punën që është bërë në përmbushjen e kritereve të përcaktuara me udhërrëfyes tha se “Progresi të cilin e kemi arritur së bashku qoftë në miratimin e kornizës ligjore dhe strategjike, pastaj në konsolidimin e mekanizmave institucional dhe rezultatet e prekshme të arritura në të gjitha blloqet e udhërrëfyesit, është reflektuar në raportin e Komisionit Evropian të publikuar në Korrik të vitit të kaluar. Sidoqoftë, jemi të vetdijshëm se kanë mbetur edhe disa kritere/rekomandime të cilat duhet të adresohen nga institucionet përgjegjëse në javët dhe muajt e ardhshëm”.

Qeveria e Republikës së Kosovës është dakorduar me Komisionin Evropian për të dërguar një raport përfundimtar mbi zbatimin e kritereve të mbetura. Ky raport do t’i dërgohet Komisionit Evropian vetëm atëherë kur të vlerësojmë se kemi arritur të përmbushim të gjitha veprimet dhe masat e parapara me dokumente strategjike ”Gjatë vizitës së fundit në Bruksel jemi dakorduar me Drejtorin e Përgjithshëm të Drejtoratit për Punë të Brendshme në Komisionin Evropian për të dërguar një raport përfundimtar mbi zbatimin e kritereve të mbetura. Ky raport do t’i dërgohet Komisionit Evropian vetëm atëherë kur të vlerësojmë se kemi arritur të përmbushim të gjitha veprimet dhe masat e parapara me dokumente strategjike. Prandaj sa më shpejtë të adresohen kriteret e mbetura aq më shpejt do të dërgohet raporti në Bruksel, duke hapur rrugë kështu Komisionit Evropian për të dërguar edhe një mision vlerësues para se të nisen procedurat e brendshme të BE-së për ndryshimin e rregullores 539/2001, pra të rekomandoj që Kosova të futet në listën e vendeve që mund të udhëtojnë në BE pa viza”

Në fund të takimit ministri Çollaku kërkoi një angazhim shtesë në këtë fazë sepse ky është momenti kur të arriturat tona duhet të prezantohen në mënyrë sa më të mirë.

 

Last modified: 12 Gusht, 2022

9 Responses to " Ministri Çollaku: Kriteret e mbetura për liberalizim të vizave të adresohen shpejtë "

 1. rudee11 thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim…

 2. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-v…

 3. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-libe…

 4. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-libe…

 5. KIU-Library thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave…

 6. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-viz…

 7. linetogel thotë:

  🚀 Wow, this blog is like a fantastic adventure soaring into the galaxy of excitement! 🎢 The captivating content here is a captivating for the mind, sparking excitement at every turn. 🌟 Whether it’s lifestyle, this blog is a treasure trove of exciting insights! #MindBlown Dive into this thrilling experience of imagination and let your thoughts soar! 🚀 Don’t just explore, savor the excitement! 🌈 Your mind will be grateful for this thrilling joyride through the dimensions of endless wonder! 🚀

 8. … [Trackback]

  […] There you can find 15763 additional Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-kriteret-e-mbetura-per-liberalizim-te-vizave-te-adresohen-shpejte-see-more-at-https-www-mei-ks-net-sq-lajmet-mei-ministri-collaku-kriteret-e-mb…

 9. 🚀 Wow, this blog is like a cosmic journey blasting off into the galaxy of excitement! 💫 The captivating content here is a captivating for the mind, sparking awe at every turn. 🎢 Whether it’s inspiration, this blog is a treasure trove of exciting insights! #MindBlown 🚀 into this thrilling experience of imagination and let your thoughts roam! 🚀 Don’t just explore, immerse yourself in the excitement! 🌈 Your brain will thank you for this thrilling joyride through the realms of discovery! ✨

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *