Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Më shumë përkushtim në zbatimin e Strategjisë për Integrimin e Komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptian 2009 – 2015

8 Korrik, 2013

Prishtinë,8 korrik 2013 – Sot u mbajt takimi i Komitetit DrejtuesNdërinstitucional për mbikqyrjen dhe koordinimin e zbatimit të Planit tëVeprimit për zbatimin e Strategjisë për Integrimin e Komunitetit Rom,Ashkali dhe Egjiptian 2009 – 2015. Ministrja Vlora Çitaku, njëherit edheKryesuese e Komitetit Drejtues, theksoi rëndësinë e zbatimit tëstrategjisë dhe kërkoi që institucionet përgjegjëse të punojnë me mëshumë përkushtim në zbatimin e veprimeve dhe objektivave të strategjisë.Qëllimi i takimit ishte prezentimi dhe aprovimi i raportit të progresitmbi vlerësimin afatmesëm të zbatimit të strategjisë së Kosovës përintegrimin e komuniteteve Rom, Ashkali dhe Egjiptian 2009-2015. Në takimu diskutuan edhe sfidat që hasin institucionet në zbatimin estrategjisë, dhe mundësitë e tejkalimit të tyre.

KomitetiDrejtues Ndërinstitucional përbëhet nga këta anëtarë: Ministrja përIntegrime Evropian, Znj. Vlora Çitaku, Ministri për Kthim dheKomunitete, Z. Dalibor Jevetic, Ministri i Arsimit, Shkencës dheTeknologjisë, Z. Ramë Buja, Ministri i Mjedisit dhe PlanifikimitHapësinor, Z. Dardan Gashi, Ministri i Shëndetësisë, Z. Ferid Agani,Ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Z. Nenad Rashiq, Drejtori IZyrës për Qeverisje të Mirë, Z. Habit Hajredini, Drejtori i Zyrës përCështje të Komuniteteve, Z. Serdjan, përfaqësues të organizatavejoqeveritare Iniciativa 6 dhe organizata Fahri Vraniqi, si dhepërfaqësues nga Qendra e Komitetit Ashkali, Këshilli Konsultativ përKomunitete, si dhe Avokati i Popullit.”

Last modified: 16 Gusht, 2022

4 Responses to " Më shumë përkushtim në zbatimin e Strategjisë për Integrimin e Komunitetit Rom, Ashkali dhe Egjiptian 2009 – 2015 "

 1. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/me-shume-perkushtim-ne-zbatimin-e-strategjise-per-integrimin-e-komunitetit-rom-ashkali-dhe-egjiptian-2009-2015/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/me-shume-perkushtim-ne-zbatimin-e-strategjise-per-integrimin-e-komunitetit-rom-ashkali-dhe-egjiptian-2009-2015/ […]

 3. Thai food nyc thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/me-shume-perkushtim-ne-zbatimin-e-strategjise-per-integrimin-e-komunitetit-rom-ashkali-dhe-egjiptian-2009-2015/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/me-shume-perkushtim-ne-zbatimin-e-strategjise-per-integrimin-e-komunitetit-rom-ashkali-dhe-egjiptian-2009-2015/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *