Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Intensifikim i bashkëpunimit me Gjermaninë për ti kontribuar procesit të Integrimit Evropian

19 Shkurt, 2015

Prishtinë, 19 shkurt 2015 – Sot Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku priti në takim një delegacion nga Gjermania i rajonit të Baden-Württemberg, të kryesuar nga Ministrat Silke Krebs dhe Peter Friedrich, dhe të shoqëruar nga Ambasadorja Gjermane, Angelika Viets.

Gjatë takimit është diskutuar për zhvillimet më të fundit në Kosovë, agjendën evropiane si dhe çështjen e migrimit te parregullt të qytetarëve të Kosovës në Gjermani.

Ministri Çollaku ka informuar delegacionin gjerman për progresin e vazhdueshëm që po arrihet në Kosovë në të gjitha fushat, për reformat që po zhvillohen nga Qeveria e Kosovës dhe proceset kryesore më të cilat po ballafaqohet Republika e Kosovës në rrugën drejt forcimit të brendshëm të shtetësisë, zhvillimit ekonomik dhe social.

Çollaku ka informuar përfaqësuesit gjermanë edhe për anagzhimet e instiutcioneve të Kosovës që të parandalohet plotësisht migrimi i Kosovarëve dhe të ndërtohet ardhmëria e tyre në vendin tonë. Më tutje ai shtoi se:”Viti i shtatë i pavarësisë e gjenë Kosovën dukshëm më të konsoliduar dhe më të gatshme për tu ballafaquar me sfidat ekonomike dhe sociale, dhe se Kosova me maturi është duke trajtuar këto sfida për ta zhvilluar vendin duke veçuar përkushtimin e institucioneve të shtetit për avancim të shpejtë në proceset integruese në Bashkimin Evropian dhe organizata tjera ndërkombëtare, si dhe përkushtimi për plootësimin e  kritereve nga ana e Kosovës për realizim sa më të shpejtë të liberalizimit të vizave për Kosovën.”

Poashtu, Ministri Çollaku ka shprehur mirënjohjen e institucioneve dhe popullit të Kosovës për kontributin e jashtëzakonshëm që Republika Federale e Gjermanisë ka dhënë për Kosovën me vite të tëra.

Nga ane tyre, Ministrat Krebs dhe Friedrich, vlerësuan progresin e arritur në vend, poasqërisht në kuadër të procesit të Integrimit Evropian me të cilën Kosova ka shënuar proges të konsiderueshëm. Sikurse shtetndërtimi në tërësi dhe formimi i institucioneve demokratike dhe të barabarta për të gjithë qytetarët e sajë. Më tutje, u diskutua për mundësinë e shkëmbimit të përvojës në lidhje me mirëfunksionimin e administratës publike, ngritjen e kapaciteteve si dhe shkëmbim I përvojave ekonomike dhe bujqësore për zhvillimine vendit.

Të dy Ministrat; Krebs dhe Friedrich, rikonfirmuan porosinë që institucionet e Kosovës e kanë përsëritur gjatë gjithë kohës se të gjithë atyre qytetarëve të Kosovës që do të ju refuzohet azili, dhe për një periudhë shumë të shkurtë do të kthehen në Kosovë si një vend i lire dhe i sigurt.

Ata kanë paralajmëruar angazhim të fuqishëm në thellimin e bashkëpunimit mes të insititucioneve të këtij rajoni shumë të rëndësishëm të Republikës Federale të Gjermanisë me Republikën e Kosovës.

Last modified: 12 Gusht, 2022

8 Responses to " Intensifikim i bashkëpunimit me Gjermaninë për ti kontribuar procesit të Integrimit Evropian "

 1. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

 8. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/intensifikim-i-bashkepunimit-me-gjermanine-per-ti-kontribuar-procesit-te-integrimit-evropian/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *