Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Diskutohet koordinimin i Donatorëve në Ekonomi, Tregëti dhe Industri

3 Dhjetor, 2012

Prishtinë, 3 dhjetor 2012. – U mbajt takimi i grupit punues sektorial për koordinimin e donatorëve në Ekonomi, Tregëti dhe Industri.  Në takim morën pjesë donatorët të cilën përkrahin këtë sektor si dhe zyrtarë nga MTI, Administrata Tatimore e Kosovës, Dogana e Kosovës si dhe MIE.

Qëllimi i takimit ishte prezantimi i zhvillimeve të fundit dhe të arriturat në ekonomi, tregti dhe industri, administratën tatimore të Kosovës si dhe në doganat e Kosovës.

Përveç prezantimit mbi zhvillimet e fundit në këto fusha, zyrtarët nga institucionet e lartëpërmendura shpalosën edhe prioritetet për vitin 2013, që kërkojnë financim nga donatorët.

Donatorët prezantuan aktivitetet e tyre të reja, gjegjësisht projektet që do të fillojnë në vitin 2013 dhe u zotuan se do të vazhdojnë me përkrahjen e tyre në bashkëpunim të ngushtë me institucionet.

Në takim gjithashtu u diskutua edhe për përparësitë dhe dobësitë e deritanishme të grupeve punuese sektoriale dhe nën-sektoriale. Në këtë aspekt, donatorët kërkuan që të vazhdohet me mbajtjen e rregullt të grupeve punuese sektoriale dhe nën-sektoriale. Ndërkaq, MTI dhe MIE siguruan donatorët që mekanizmi për koordinimin e donatorëve do të respektohet nga të gjithë dhe do të përmirësohen dobësitë kudo që janë  hasur.

Prej datës 19 nëntor 2012, ka filluar  raundi i dytë i mbajtjes së grupeve punuese sektoriale, për vitin 2012, ku këto takime kanë për qëllim që të informojnë komunitetin e donatorëve për zhvillimet që kanë ndodhë në secilin sektor gjatë vitit 2012 si dhe shpalosjen e prioriteteve që kërkojnë përkrahjen e donatorëve, për vitin 2013 e tutje.

 

Last modified: 16 Gusht, 2022

4 Responses to " Diskutohet koordinimin i Donatorëve në Ekonomi, Tregëti dhe Industri "

 1. go x thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you will find 12584 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohet-koordinimin-i-donatoreve-ne-ekonomi-tregeti-dhe-industri/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohet-koordinimin-i-donatoreve-ne-ekonomi-tregeti-dhe-industri/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohet-koordinimin-i-donatoreve-ne-ekonomi-tregeti-dhe-industri/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohet-koordinimin-i-donatoreve-ne-ekonomi-tregeti-dhe-industri/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *