Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Diskutohen të gjeturat e Studimit të Fizibilitetit në fushën e Bujqesise dhe Peshkatarise

31 Tetor, 2012

Me datë 31.10.2012 – Me ftesë të Ministrisë të MBPZHR, dhe në bashkëpunim me Ministrinë e Integrimit Evropian, është mbajtur takimi i Komisionit Ekzekutiv “Bujqësi&Peshkatari”Ne ketë takim kanë marr pjese zyrtarë të institucioneve të qendrore te Republikës së Kosovës, përfaqësues të Zyrës së BE-së në Prishtinë. Takimi u kryesua nga Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, z. Kapllan Halimi  dhe Sekretari i Ministrisë për Integrime Evropiane, z. Demush Shasha.

Në këtë takim, përfaqësues nga Zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë bënë prezantimin e të arriturave të MBPZHR dhe AUVK, ndërsa vëmendja kryesore ishte adresimi i sfidave të përmendura në Raportin e Studimit të Fizibilitetit për Marrëveshjen e Stabilizim Asociimit mes BE-së dhe Kosovës.

Sa i përket Sektorit të bujqësisë vëmendje të veçantë iu kushtua disa veprimeve të cilat duhet të adresohen në PVSF për 2013 si vijon: Kompletimi i FADN dhe regjistrit të fermave, përmirësimit te të dhënave statistikore, përpilimit të sëmundjeve të bimëve, mbrojtjes së tokës nga urbanizimi i pa kontrolluar, përmirësimit i infrastrukturës rurale, marketingut etj.

Sa i përket sigurisë së ushqimit, AUV duhet të ndërmerr disa veprime të cilat ndikojnë në përmirësimin e kualitetit dhe cilësisë së ushqimit sipas standardeve të BE.-s, duke i përmirësuar masat veterinare, sanitare dhe fitosanitare sa vijon: licencimin dhe kontrollimin e tregjeve të kafshëve,përmirësimin e kontrolleve për eradikimin e sëmundjeve të kafshëve, kultivimin e peshqve dhe mbrojtjes së tyre, përmirësimin e infrastrukturës ne pikat kufitare në lidhje me kontrollimin e prodhimeve të importuara,transferimin e inspektorëve veterinar, fitosanitar dhe sanitar nga komunat në kuadër të Zyrave regjionale të AUV etj.

Po ashtu u diskutua rreth furnizimit të Laboratorit të Ushqimit me pajisje adekuate si dhe ngritjes së kapaciteteve institucionale në AUV dhe MBPZHR.

Last modified: 17 Gusht, 2022

3 Responses to " Diskutohen të gjeturat e Studimit të Fizibilitetit në fushën e Bujqesise dhe Peshkatarise "

 1. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohen-te-gjeturat-e-studimit-te-fizibilitetit-ne-fushen-e-bujqesise-dhe-peshkatarise/ […]

 2. … [Trackback]

  […] There you will find 78159 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohen-te-gjeturat-e-studimit-te-fizibilitetit-ne-fushen-e-bujqesise-dhe-peshkatarise/ […]

 3. more thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/diskutohen-te-gjeturat-e-studimit-te-fizibilitetit-ne-fushen-e-bujqesise-dhe-peshkatarise/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *