Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Dialogu MIE – Kuvend

29 Prill, 2013

Prishtinë, 29 prill 2013 – Ministrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, u takua sot me Komisionin Parlamentar për Integrim Evropian të Kuvendit të Republikës së Kosovës. Qëllimi i takimit ishte raportimi i Ministres Çitaku para Komisionit për Integrim Evropian lidhur me zhvillimet e fundit në agjenden Evropiane.

Gjatë takimit, Ministrja Çitaku njoftoi Komisionin Parlamentar lidhur me përmbushjen e kritereve afatshkurtëra për negociimin e Marrëveshjes së Stabilizim Ascoiimi (MSA), si dhe rekomandimin e Komisionit Evropian për fillimin e negociatave për MSA-në. Ministrja Çitaku poashtu potencoi rëndësin e arritjes së marrëveshjes për normalizimin e marrëdhenieve ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, si pjesë e kriterit për marrëdheniet të mira fqinjësorë për të gjitha vendet aspirante për anëtarsim në BE. Tani mbetet që Këshilli i Ministrave të Bashkimit Evropian në muajin qershor të konfirmon fillimin e negociatave për MSA-në ndërmjet Kosovës dhe Bashkimit Evropian. Poashtu, anëtarët e Komisionit Parlamentar u njoftuan me strukturën negociuese për MSA të miratuar nga Qeveria.

Sa i përket procesit të liberalizimit të vizave, Ministrja Çitaku e njoftoj Komisionin Parlamentar për Planin e Veprimit për Liberalizimin e Vizave. Poashtu, Ministrja Çitaku i njoftoi pjesëmarrësit që Komisionin Evropian do të zhvillon misionin e radhës fakt-mbledhës për përmbushjen e kritereve të udhërrefyesit për liberalizimin e vizave gjatë muajëve të verës. Poashtu, gjatë verës do të mbahet takimi i tretë i zyrtarëve të lartë për liberalizimin e vizave.

Gjatë takimit, anëtarët e Komisionit Parlamentar kanë parashtruar një sërë pyetjesh lidhur me agjendën Evropiane dhe aktivitetet e Ministrisë së Integrimit Evropian dhe Qeverisë për përmbushjen e detyrave që rrjedhin nga agjenda Evropiane.

Last modified: 16 Gusht, 2022

2 Responses to " Dialogu MIE – Kuvend "

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/dialogu-mie-kuvend/ […]

  2. this article thotë:

    … [Trackback]

    […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/dialogu-mie-kuvend/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *