Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Çmohet lartë bashkëpunimi në mes Kosovës dhe Japonisë në fushën e kulturës

19 Mars, 2014

Prishtinë, 19 mars 2014 – Ministrja Çitaku morri pjesë në per ceremoninë solemne të pranim dorëzimit të 117 instrumenteve, të cilat Qeveria Japoneze ia ka donuar Filharmonisë së Kosovës.

Fjalimi i plotë i Ministres Çitaku:

Përshëndetje për pjesëmarrësit (prej anës së Japonisë/JICA-s, është Ambasadori Makoto TAKETOSHI, Znj. Mayu ITO, sekretare e ambasadës dhe z. Toshiya ABE, përfaqësues rezident i zyrës së JICA-s për Ballkanin
Është nder për MIE për të marrë pjesë e ceremonisë së sotme, dhe unë do të doja të shpreh mirënjohjen tonë të sinqertë ndaj popullit të Japonisë.

Për sa i përket koordinimit të asistencë zhvillimore zyrtare japoneze, MIE ka punuar ngushtë me zyrën e JICA në Ballkan, për të identifikuar aktivitetet e bashkëpunimit, që pas vendosjes së marrëdhënieve bilaterale ndërmjet Kosovës dhe Japonisë në vitin 2009. Që prej atëherë, kjo është ndihma e dytë në formë granti të cilën e ka marrë vendi nga Japonia, pas ofrimit të kamionëve për mbledhjen e mbeturinave nëpërmjet Projektit për Përmirësimin e Menaxhimit të Mbeturinave të Ngurta në vitin 2012.

Përderisa bashkëpunimi ynë është rritur në fushën e mjedisit dhe zhvillimin e burimeve njerëzore, ne e vlerësojmë shumë vëmendjen e veçantë të Japonisë, jo vetëm në asistencën zhvillimore, por edhe në sferën kulturore.
Pikërisht në fushën e muzikës, ne kemi qenë dëshmitarë të bashkëpunimit në rritje në mes Kosovës dhe Japonisë, nëpërmjet angazhimit të z Yanagisawa, dirigjent japonez në orkestrën filharmonike e Kosovës që nga viti 2007.

Përveç kësaj marrëdhënieje afatgjatë, ardhja dhe përdorimi i instrumenteve muzikore të reja, të prodhuara në mënyrë të veçantë do të dëshmojë edhe më shumë miqësinë tonë, dhe do të kontribuojë në zhvillimin e gjeneratës së re të muzikantëve të Kosovës në të ardhmen, dhe kjo është vlerësuar shumë lartë nga qeveria e Kosovës.

Edhe një herë, unë do të doja të shpreh vlerësimin e sinqertë të qeverisë sonë ndaj Japonisë, dhe pritshmërinë e lartë për bashkëpunim të mëtejshëm ndërmjet Kosovës dhe Japonisë.

Ju faleminderit

 

Last modified: 15 Gusht, 2022

4 Responses to " Çmohet lartë bashkëpunimi në mes Kosovës dhe Japonisë në fushën e kulturës "

 1. Study in Africa thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/cmohet-larte-bashkepunimi-ne-mes-kosoves-dhe-japonise-ne-fushen-e-kultures/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/cmohet-larte-bashkepunimi-ne-mes-kosoves-dhe-japonise-ne-fushen-e-kultures/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you can find 33835 more Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/cmohet-larte-bashkepunimi-ne-mes-kosoves-dhe-japonise-ne-fushen-e-kultures/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/cmohet-larte-bashkepunimi-ne-mes-kosoves-dhe-japonise-ne-fushen-e-kultures/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *