Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Çitaku ka pritur sot përfaqësuesen e UNWOMEN, znj.Anne Marie Esper Larsen

20 Mars, 2014

Prishtinë, 20 mars  2014 –  Ministrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku ka pritur sot në takim përfaqësuesen e UNWOMEN, për Bosnjë-Hercegovinë, Kosovë, dhe Maqedoni, Znj.Anne Marie Esper Larsen, me të  cilën ka diskutuar për  rolin  dhe fuqizimin  e mëtutjeshëm të pozitës së gruas në shoqëri, gjatë këtij takimi është  folur edhe për  ndihmën që  mund t’u ofrohet  grave sipërmarrëse në biznes  si dhe diskutimin rreth çështjeve të cilat i preokopojnë gratë sipërmarrëse në  biznes  mundësinë për bashkpunim  edhe më të mirë.

Barazia gjinore është një nga parimet thelbësore të BE-së, është një nga 5 vlerat që është themeluar BE-ja dhe është më shumë  se sa një slogan, në të vërtetë është përgjegjësia jonë, tha ministrja Çitaku, gjatë këtij takimi.

Në  përgjithësi fuqizimi i rolit të gruas  në shoqërinë kosovare, është një nga prioritetet e mija në jetën aktive në politikë. “Gjatë kohës sa jam  Ministre në Qeverinë e Kosovës, më është forcuar edhe më shumë bindja se Kosova do të zhvillohet shumë më shpejt, e më tepër, nëse roli i femrës në shoqërinë tonë përmirësohet. Me gjithë sfidat, unë besoj që pozita e grave në Kosovë duhet të vazhdojë të përmirësohet. Kjo duhet të ndodhë jo vetëm për të mirën e grave, por për të mirën e të ardhmes së Kosovë është shprehur Çitaku.

Nga ana e saj përfaqësuesja e UNWOMEN, për Bosnje, Kosovë dhe Maqedoni tha se” Adresimi i çështjeve si pavarësia ekonomike e grave, përfshirja e tyre në trashegiminë familjare apo përfshirjes në politikë dhe vendimmarrje, kërkon përkushtim të vazhdueshëm nga të gjithë akterët relevant, prandaj  si përfaqësuese e UNWOMEN  duke u njohur me vështirësitë që mund të kalojë një grua në arritjen e një qëllimi, gjithmonë do të kërkoj që femra të fuqizohet edhe më tutje në shoqëri”.

 

Last modified: 15 Gusht, 2022

2 Responses to " Ministrja Çitaku ka pritur sot përfaqësuesen e UNWOMEN, znj.Anne Marie Esper Larsen "

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-ka-pritur-sot-perfaqesuesen-e-unwomen-znj-anne-marie-esper-larsen/ […]

  2. site link thotë:

    … [Trackback]

    […] Find More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-citaku-ka-pritur-sot-perfaqesuesen-e-unwomen-znj-anne-marie-esper-larsen/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *