Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Zëvendësministri Ilazi fton studentët për bashkëpunim për agjendën evropiane të Kosovës

12 Janar, 2016

Prishtinë, 12 janar 2016 – Zëvendësministri i Integrimit Evropian, z.Ramadan Ilazi ka takuar sot një grup të studenteve të Universitetit Publik të Ferizajt me të cilët ka realizuar një diskutim të frytshëm për agjendën evropiane të Republikës së Kosovës.” Liberalizimi i vizave është qenësor për studentët dhe rininë e Kosovës, si dhe për përgjegjësinë e përbashkët që kemi për të fuqizuar identitetin evropian në Kosovë”, tha gjatë këtij takimi.

Zëvendësministri Ilazi njoftoi studentët me Marrëveshjen për Stabilizim dhe Asociim dhe angazhimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për zbatimin e kësaj marrëveshje historike për Kosovën që themelon marrëdhënie kontraktuale midis Kosovës dhe BE-së. “Gjatë këtij viti parashihen afër 1000 veprime që duhen të zbatohen në kuadër të Planit Kombëtar për Zbatimin e MSA-së që tashmë është aprovuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës dhe pritet që shumë shpejtë edhe Kuvendi i Republikës ta miratoj”, theksoi Zëvendësministri Ilazi.

Po ashtu potencoi se liberalizimi i vizave, që pritet të ndodh sivjet, do të përfundonte izolimin e Kosovës dhe do të ishte një arritje e jashtëzakonshme për përpjekjet e përbashkëta në fuqizimin e identitetit evropian në Republikën e Kosovës. Zëvendësministri Ilazi, shtoi se integrimi i vendit në Bashkimin Evropian nuk është vetëm përgjegjësi e Qeverisë, por e tërë shoqërisë, dhe rol qenësor në këtë drejtim duhet të kenë studentët e vendit.

Studentet falënderuan zëvendësministrin Ilazi për takimin, dhe shprehën vullnetin e tyre për një bashkëpunim më të madh në promovimin e agjendës evropiane.

Last modified: 11 Gusht, 2022

7 Responses to " Zëvendësministri Ilazi fton studentët për bashkëpunim për agjendën evropiane të Kosovës "

 1. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

 3. cartel oil thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

 4. Continue thotë:

  … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

 5. This Site thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

 6. home thotë:

  … [Trackback]

  […] There you can find 77354 more Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

 7. her latest blog thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 19357 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zevendesministri-ilazi-fton-studentet-per-bashkepunim-per-agjenden-evropiane-te-kosoves/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *