Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Prezenca e Austrisë e rëndësishme për zhvillimin e rajonit dhe garantimin e paqës në Ballkanin Perendimor

24 Mars, 2017

Prishtinë, 24 mars 2017 – Ministrja e Integrimit Evropian, znj. Mimoza Ahmetaj priti sot në takim një delegacion nga Austria, të kryesuar nga Amabsadori i Austrisë në Kosovë, z. Gernot Pfandler dhe në përmbërje të; Drejtorit të Departamentit për Evropë në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Austrisë z. Alexander Schallenberg, zyrtarë përgjegjës për Ballkanin perëndimor në MPJ austriake, z. Werner Almhofer, z. Thomas Mühlmann, dhe ambasadorët austriak nga shtetet e rajonit dhe nga Brukseli.

Gjatë takimit Ministrja Ahmetaj i njoftoi të pranishmit për proceset aktuale të cilat është duke kaluar Kosova, respektivisht avancimin me agjendën evropiane dhe ndërrmarrjen e reformave si pjesë e agjendës evropiane.

Minsitrja Ahmetaj i vuri theks të veçantë rëndësisë që ka procesi i integrimit evropian në kuadër të shtetndërtimit të Kosovës, pasiqë përshpejtimi i këtij procesi është kërkesë dhe përkushtim i qyetarëve të Kosovës.

Poashtu, Ministrja Ahmetaj potencoi çasjen proaktive të Republikës së Kosovës në bashkpunimin rajonal dhe avansimin ne agjenden evropiane. Ajo shprehi shqetsimin për zhvillimet e fundit qe i ka inskenuar Serbia nëpërmjet të incidenteve siç ishte ndërtimi i murit ndarës në Mitrovicë, Veprime këto sikurse edhe fletëarrestet për ish-luftarët e UÇK-së dhe tani rastin me ish-Kryeminsitrin haradinaj i cili po mbahet padrejtësisht në kanë quar në miratimin e rezolutës në Kuvendin e Kosovës me të cilën kërkohen ndalja e bisedimeve me Serbinë pasiqë sjellet tyre janë në kudnërshtim me frymën e dialogut dhe përmirësimin e raporteve.

Nga ana e tyre, ambasadorët theksuan rëndësinë që ka për Austrinë avancimi i Kosovës, dhe i tërë rajonit, posaqërisht përkushtimi në avancimin me agjendën Evropiane si kusht për të garantuar paqën dhe stabilitetin. Poashtu, nga procesi i Berlinit, presin që marrëdhënjet rajonale të fokusohen në zhvillim ekonomik dhe përmirësim të mirëqenjes së qytetarëve pasiqë zhvillimi ekonomik është promotorë edhe i avancimit me integrimin evropian.

Last modified: 10 Gusht, 2022

10 Responses to " Prezenca e Austrisë e rëndësishme për zhvillimin e rajonit dhe garantimin e paqës në Ballkanin Perendimor "

 1. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you will find 51415 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 6. … [Trackback]

  […] There you will find 57496 additional Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Here you will find 93142 additional Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 8. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 9. โคมไฟ thotë:

  … [Trackback]

  […] Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

 10. unieke reizen thotë:

  … [Trackback]

  […] There you can find 86287 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/prezenca-e-austrise-e-rendesishme-per-zhvillimin-e-rajonit-dhe-garantimin-e-paqes-ne-ballkanin-perendimor/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *