Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Hoxha në Strasburg, në takime të veçanta me euro deputetët: Kosova do të shënojë përparime në procesin integrues

25 Tetor, 2017

Strasburg, 25 Tetor 2017 –Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha ka zhvilluar takime të ndara, me euro deputetin Lars Adaktusson, anëtar i Grupit të Partive popullore në Parlamentin evropian, euro deputeten Hilde Vautmans, anëtare e Aleancës Liberale dhe Demokrate për Evropë, me euro deputeten, Marijana Petir, anëtare e Komitetit për të Drejtat e Grave dhe Barazi Gjinore si dhe Z. Igor Sholtes, euro deputet nga grupi i Partive të gjelbra në Parlamentin Evropian që i takon Aleancës së lirë Evropiane, raportues për Kosovën i cili do të zëvendësoj, znj. Ulrike Lunacek, me ç ‘rast ka paraqitur të arriturat dhe sfidat në procesin integrues.

Në të gjitha takimet, Ministrja theksoi të arriturat e Kosovës në procesin integrues, me theks te bashkëpunimi rajonal, të drejtat e njeriut, sundimin e ligjit dhe zhvillimin ekonomik.

“Vlerat e Bashkimit evropian i pranojmë si tonat, andaj, në kuadër të procesit integrues, fqinjësia e mirë, bashkëpunimi dhe komunikimi në rajon është i një rëndësie të veçantë”, ka theksuar Ministrja Hoxha dhe ka shtuar se Kosova po kontribuon që të jetë pjesë e agjendave integruese si prioritet dhe konsensus nacional.

Euro deputetet theksuan se përshpejtimi i realizimit të agjendës integruese, Marrëveshjes së Stabilizim Asociimit, realizimi i kushteve brenda këtij procesi duhet trajtuar si prioritet.

Ministrja Dhurata Hoxha ka theksuar përkushtimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës edhe në aspektin e sigurisë duke dhënë kontribut në luftimin e terrorizmit dhe radikalizmit.

Vizita e ministres Hoxha, ishte e para e këtij lloji në cilësinë e Ministres së Integrimit Evropian, u zhvillua me qëllim të fuqizimit të marrëdhënieve me Parlamentin Evropian, njohjes së këtij institucioni madhor me punën dhe përkushtimin e institucioneve tona në procesin e integrimeve evropiane, për sukseset dhe sfidat e këtij procesi.

Last modified: 9 Gusht, 2022

4 Responses to " Ministrja Hoxha në Strasburg, në takime të veçanta me euro deputetët: Kosova do të shënojë përparime në procesin integrues "

 1. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-ne-strasburg-ne-takime-te-vecanta-me-euro-deputetet-kosova-do-te-shenoje-perparime-ne-procesin-integrues/ […]

 2. … [Trackback]

  […] There you will find 4184 more Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-ne-strasburg-ne-takime-te-vecanta-me-euro-deputetet-kosova-do-te-shenoje-perparime-ne-procesin-integrues/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-ne-strasburg-ne-takime-te-vecanta-me-euro-deputetet-kosova-do-te-shenoje-perparime-ne-procesin-integrues/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-ne-strasburg-ne-takime-te-vecanta-me-euro-deputetet-kosova-do-te-shenoje-perparime-ne-procesin-integrues/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *