Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Hoxha kërkon nga ministritë më shumë punë

13 Nëntor, 2017

Prishtinë, 13 Nëntor 2017 – Nën kryesimin e Ministres për Integrim, Dhurata Hoxha, sot është mbledhur Komiteti Punues për Integrim Evropian që mbledh bartësit e përgjegjësive të institucioneve të përfshira në këtë proces.

“Ky grup punues ka për qëllim të ndihmojë procesin dhe të identifikojë sfidat nga çështjet kyçe që dalin nga obligimet e Agjendës Evropiane të Reformave”, theksoi Ministrja Hoxha.

Në takim u diskutuan çështjet si: Opcionet e ligjit të ri për pagat, sipas koncept dokumentit të përgatitur, ristrukturimi i KIESA-së, ligji i ri për inspektimet, miratimi i ligjit për eficiencë të energjisë, krijimi i mekanizmit për financimin e investimeve për eficiencë të energjisë, miratimi i ligjit për arsimin e lartë si dhe themelimi i agjencisë për kurrikulë, standarde dhe vlerësim, duke dhënë kontribut përfaqësuesit e dikasterëve përkatës.

Duke folur për qëllimin e takimit, Ministrja Hoxha tha se qëllimi i këtij grupi punues është që të monitorojë implementimin e ERA, dhe u kërkoi sekretarëve të përgjithshëm të ministrive që të punojnë intensivisht për përmbushjen e obligimeve që jane pjesë e procesit integrues.

Ministrja po ashtu u ofroi përkrahjen e saj në këtë proces të gjitha Ministrive dhe u kërkoi atyre të adresojnë të gjitha sfidat dhe problemet eventuale në mënyrë që Ministrja t’i ngris në nivelin më të lartë politik.

 

Last modified: 9 Gusht, 2022

4 Responses to " Ministrja Hoxha kërkon nga ministritë më shumë punë "

 1. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-kerkon-nga-ministrite-me-shume-pune/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-kerkon-nga-ministrite-me-shume-pune/ […]

 3. Browning A5 thotë:

  … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-kerkon-nga-ministrite-me-shume-pune/ […]

 4. Go Here thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you will find 66202 more Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-kerkon-nga-ministrite-me-shume-pune/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *