Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministria e Integrimit Evropian: Të tejkalohen sfidat për të drejtat pronësore

25 Prill, 2019

Prishtinë, më 25 Prill 2019 – Në takimin për Strategjinë Kombëtare për të Drejtat e Njeriut, ku morën pjesë anëtarët për hartimin e kësaj strategjie, Sekretari i Përhershëm i Ministrisë së Integrimit Evropian, Kushtrim Cukaj, mbajti një ekspoze, me ç’rast vlerësoi se rregullimi i çështjeve pronësore-juridike përbën element shumë të rëndësishëm në zhvillimin e fushëveprimit të së drejtës civile në Kosovë.

Rëndësi të veçantë, për sistemin juridik të Republikës së Kosovës, potencoi Z. Cukaj, është Karta e të Drejtave Themelore e Bashkimit Evropian, e cila garanton të drejtën për të zotëruar, të përdorë, të disponojë ose të lërë trashëgimi pronën e tij apo të saj të fituar në mënyrë të ligjshme.

“E drejta e pronës dhe mbrojta e saj, përbën ndër parimet kryesore kushtetuese. Po ashtu, mbrojtja e pronës dhe ndalimi i privimit në mënyrë arbitrare nga prona janë të garantuara me kushtetutën e Republikës së Kosovës”, ceku sekretari Cukaj, mirëpo ka shtuar ai, fuqizimi dhe zbatimi në praktikë i të drejtës pronësore në Kosovë është shoqëruar me sfida.

Qëllimi i Strategjisë Kombëtare për të Drejtat Pronësore, i ndërlidhur edhe së fundmi me përmbledhjen e Kodit Civil, përbëjnë një hap shumë të rëndësishëm në përmirësimin, qartësimin dhe ofrimin e sigurisë juridike për zbatimin e të drejtës pronësore në praktikë, vuri në dukje Sekretari i përhershëm i MIE, Kushtrim Cukaj.

Synimi i Strategjisë Kombëtare për të Drejtat Pronësore së bashku me dispozitat referuese të përmbledhura në Kodin Civil, theksoi z. Cukaj, janë garanci për fuqizimin e kësaj të drejte dhe implementimin e saj në praktikë për të gjithë qytetarët pa dallim, veçanërisht grave dhe vajzave.

Last modified: 5 Gusht, 2022

8 Responses to " Ministria e Integrimit Evropian: Të tejkalohen sfidat për të drejtat pronësore "

 1. Jame Honegger thotë:

  Thanks for your useful article. Other thing is that mesothelioma cancer is generally brought on by the inhalation of fibers from mesothelioma, which is a extremely dangerous material. Its commonly witnessed among employees in the engineering industry who definitely have long contact with asbestos. It can be caused by moving into asbestos insulated buildings for a long period of time, Genes plays a huge role, and some persons are more vulnerable on the risk compared to others.

 2. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministria-e-integrimit-evropian-te-tejkalohen-sfidat-per-te-drejtat-pronesore/ […]

 3. visit the site thotë:

  … [Trackback]

  […] There you will find 86163 more Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministria-e-integrimit-evropian-te-tejkalohen-sfidat-per-te-drejtat-pronesore/ […]

 4. rawz fucking thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministria-e-integrimit-evropian-te-tejkalohen-sfidat-per-te-drejtat-pronesore/ […]

 5. EV Charger thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 87196 more Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministria-e-integrimit-evropian-te-tejkalohen-sfidat-per-te-drejtat-pronesore/ […]

 6. u31 com thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministria-e-integrimit-evropian-te-tejkalohen-sfidat-per-te-drejtat-pronesore/ […]

 7. kent news thotë:

  Read the latest news on Crime, Politics, Schools, Sports, Weather, Business, Arts, Jobs, Obits, and Things to do in Kent Washington. https://kentnews.us/

 8. click reference thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministria-e-integrimit-evropian-te-tejkalohen-sfidat-per-te-drejtat-pronesore/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *