Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministri Çollaku flet për progresin e Kosovës drejt agjendës evropiane në takimin ndërparlamentar të Kosovës dhe Parlamentit Evropian në Strasburg

29 Prill, 2015

Prishtinë, 29 prill 2015 – Ministri i Integrimit Evropian, z. Bekim Çollaku, ka marr pjesë sot në takimin e shtatë ndërparlamentar mes Parlamentit Evropian dhe Kuvendit të Republikës së Kosovës në Strasburg të Francës. Në këtë takim ku nga ana e Parlamentit Evropian merr pjesë Delegacioni i eurodeputetëve për Kosovë dhe për Bosnje dhe Hercegovinë i udhëhequr nga z. Tonino Picula, Ministri ka prezantuar progresin që ka shënuar Kosova në përmbushjen e agjendës evropiane të vendit.

Pasi ka falënderuar eurodeputetët e Parlamentit Evropian për mbështetjen e vazhdueshme që po i ofrojnë Kosovës sidomos në përmbushjen e reformave për integrim në BE, ministri Çollaku, i ka njoftuar me hapat që po ndërmerr Kosova përkitazi me këto reforma.
Në kuadër të integrimit evropian, ka bërë të ditur se Qeveria e Kosovës ka përcaktuar dy prioritete kryesore për këtë vit që lidhen me nënshkrimin e Marrëveshjes së Stabilizim-Asociimit dhe përmbylljen e dialogut për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës.

“Sa i përket MSA-së, kjo marrëveshje ka një rëndësi të madhe për ne për shkak se marrëdhëniet mes Kosovës dhe BE-së i fuqizon edhe më tepër. Ne po presim që nënshkrimi i kësaj marrëveshje të ndodh këtë vit dhe të fillojmë më pas me zbatim të saj”, ka thënë z. Çollaku.

Ndërsa prioriteti tjetër shtoi se, ka të bëjë me liberalizimin e vizave, proces ky për të cilin Kosova është angazhuar dhe ka punuar që nga viti 2009.

“Qeveria ka përshpejtuar zbatimin e kritereve të parapara në Udhërrëfyesin e Liberalizimit të Vizave, dhe deri në qershor të këtij viti ne do të zbatojmë të gjitha kriteret e kërkuara për ta dërguar më pas raportin përfundimtar në Komision Evropian. Ne presim që ky proces të përfundoj brenda 2015-ës”, ka plotësuar Ministri.

Edhe gjatë këtij takimi, ministri i Integrimit Evropian, ka përsëritur faktin se Komision Evropian ka qenë më strikt me Kosovën duke i dyfishuar kriteret në krahasim me vendet e tjera të Ballkanit Perëndimor sa i përket liberalizimit të vizave, gjë të cilën Kosova e ka respektuar dhe ka punuar me përkushtim në drejtim të përmbushjes së tyre.

Në takimin e shtatë ndërparlamentar në mes të PE-së dhe Kuvendit të Kosovës, mori pjesë një delegacion i deputetëve të Kuvendit të Kosovës i udhëhequr nga kryeparlamentari z. Kadri Veseli.

Pjesëmarrës ishin edhe përfaqësues të lartë të Komisionit Evropian si dhe të Shërbimit të Veprimit të Jashtëm të BE-së (EEAS).

 

Last modified: 11 Gusht, 2022

7 Responses to " Ministri Çollaku flet për progresin e Kosovës drejt agjendës evropiane në takimin ndërparlamentar të Kosovës dhe Parlamentit Evropian në Strasburg "

 1. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Here you will find 31667 additional Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

 3. togel sdyney thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

 4. … [Trackback]

  […] There you will find 14820 additional Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Here you will find 80535 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Here you can find 21234 additional Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-collaku-flet-per-progresin-e-kosoves-drejt-agjendes-evropiane-ne-takimin-nderparlamentar-te-kosoves-dhe-parlamentit-evropian-ne-strasburg/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *