Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Koordinim me UNDP, UNICEF dhe BE për integrimin e Komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptianë

6 Shkurt, 2014

Prishtinë, 6 shkurt 2014 – Ministrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, priti në takim z. Andrew Russell, Përfaqësues Rezident i UNDP në Kosovë, dhe Znj. Laila Omar Gad, Shefe e zyrës së UNICEF-it në Kosovë, si dhe Z. Stefano Gnocchi, nga Zyra e BE-së në Kosovë.

Takimi është mbajtur me ftesë të Ministres Çitaku për të sqaruar pozicionet e donatorëve me qellim që të arrihet progres në integrimin e komuniteteve; Romë, Ashkali dhe Egjiptianë.

Me këtë rast, poashtu u diskutuan projektet e përbashkëta që kanë institucionet tona, siç është integrimi sa më i mirë i komuniteteve Roma, Ashkali dhe Egjiptian në shoqërinë Kosovare.

Minsitrja Çitaku falenderoi dy përfaqësuesit në Kosovë, për mbështetjen që kanë dhënë për përmirësimin e mirëqenjes së qyteratëve të Kosovës, dhe integrimin e të gjitha komuniteteve në Kosovë pasiqë jo vetëm se është përgjegjësi shoqërorë por edhe shtetërorë e Kosovës, dhe kriter që duhet plotësuar në kuadër të integrimit Evropian.

Ministrja Çitaku me vendim të Qeverisë në maj të vitit 2013 ka marrë përgjegjësinë për të kryesuar këtë process si Drejtuese e Komitetit Drejtues Ndër-institucional. Me këtë hap parashihet punë dhe perkushtim i shtuar i të gjitha institucioneve relevante për zbatim të Strategjisë dhe Planit të Veprimit, për Integrimin e Komunitetit Romë, Ashkali dhe Egjiptianë.  UNDP mbështetë Ministrinë e Integrimit Evropian me konsulent për të ndihmuar në integrimin e këtyre komuniteteve.

Nga ana e tyre dy përfaqësuesit e misioneve në Kosovë ishin mirënjohës për përkushtimin e institucioneve të Kosovës për të ndihmuar integrimin e shtresave të margjinalizuara në shoqëri, sfidë kjo me të cilën  ballafaqohen të gjitha shoqëritë.

 

Last modified: 15 Gusht, 2022

7 Responses to " Koordinim me UNDP, UNICEF dhe BE për integrimin e Komuniteteve Romë, Ashkali dhe Egjiptianë "

 1. 다시보기 thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

 3. Web Hosting thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 44820 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Here you will find 67049 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

 7. click this thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/koordinim-me-undp-unicef-dhe-be-per-integrimin-e-komuniteteve-rome-ashkali-dhe-egjiptiane/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *