Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Integrimi i vërtetë duhet të ndodh në komuna jo në Bruksel

25 Prill, 2014

Prishtinë, 25 prill, 2014 – Ministrja e Integrimit Evropian, Vlora Çitaku, është duke vazhduar me vizitat nëpër Komunat e Kosovës për të takuar kryetarët e Komunave me qëllim të koordinmit rreth agjendës evropiane, procesit të liberalizimit të vizave dhe bashkërendimit të aktiviteteve zhvillimore për vendin tonë.

Ministrja Çitaku u prit nga kryetarët respektiv të komunave në Kamenicë,Ranillugë dhe Partesh,  për të diskutuar  mundësitë e avancimit të koordinimit dhe bashkëpunimit ndërmjet institucioneve të nivelit qendrorë dhe atij lokal rreth rekomadnimeve dhe detyrimeve që dalin nga raportet e Komisionit Evropian. Theks i veçantë u vu në kriteret e parashtruara për të avancuar me agjendën e integrimit evropian dhe liberalizimit të vizave për shtetasit e  Republikës së Kosovës.

Në këto takime të ndara është  diskutuar  ngritja e nivelit të bashkëpunimit për procesin e riintegrimit të personave të riatdhesuar, trajtimi i dukurisë së migrimit të parregullt, por edhe mundësitë e aplikimit në projekte në kuadër të Instrumentit të Para Anëtarësimit (IPA). Njëkohësisht, temë e këtyre takimeve ishin edhe modalitetet për akomodimin në administratën komunale të bursistëve nga programi Skema e Profesionistëve të Rinjë ” Young Cells Scheme”, projekt ky në bashkëpunim me Ministrinë e Integrimit Evropian dhe Komisionin Evropian.

“Është në interesin e të gjithëve që të përmbushim kriteret që kërkon BE-ja për integrim, sepse integrimi evropian i Kosovës bëhet  këtu në komunat tuaja , e gjetiu, duke i kryer detyrat që na takojnë dhe jo në Bruksel, Berlin, Paris”theksoi  ministrja Çitaku.

Poashtu, ministrja Çitaku ka premtuar ndihmën e ministrisë për t’u përballur me sfidat e riatdhesimit të qytetarëve në komunat e tyre, si dhe do të angazhohet në nivel qeveritar për përmirësimin e kushteve ligjore për zhvillim ekonomik, dhe në kuadër të kësaj për krijimin e klimës më të mirë për investitorët.

 

Last modified: 12 Gusht, 2022

7 Responses to " Integrimi i vërtetë duhet të ndodh në komuna jo në Bruksel "

 1. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you will find 45328 additional Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

 4. 방콕밤문화 thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 24286 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

 7. Bonuses thotë:

  … [Trackback]

  […] Here you can find 31931 more Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/integrimi-i-vertete-duhet-te-ndodh-ne-komuna-jo-ne-bruksel/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *