Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Deklaratë e përbashkët nga Komisioneri Evropian për Migrim, Çështje të Brendshme dhe Shtetësi, Dimitris Avramopulos, Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Skënder Hyseni dhe Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku

10 Mars, 2015

Prishtinë, 10 mars. 2015 – Në takimet tona të frytshme sot, ne u fokusuam në hapat e Kosovës për të adresuar valën e fundit të migrimit për në Bashkimin Evropian sikurse edhe për aspektet e ndryshme të ndërlidhura me implementimin e kritereve të udhërrëfyesit për liberalizimin e vizave.

Diskutimet tona u fokusuan në mënyrë specifike në ashpërsimin e kritereve për licencimin e kompanive të udhëtimit që transportojnë udhëtarë në BE, informimin e publikut për të drejtat dhe obligimet që burojnë nga hyrja në zonën e Shengenit, përmirësimin e kontrolleve kufitare dhe sigurimin e kthimit dhe reintegrimit të suksesshëm në shoqëri të migrantëve të parregulltë në Bashkimin Evropian. Ne gjithashtu diskutuam mënyrat për përmirësimin e bashkëpunimit operacional dhe shkëmbimit të informimit me autoritetet serbe, hungareze, austriake, gjermane si dhe me Frontex-in. Ne gjithashtu diskutuam më përgjithësisht për gjendjen lidhur me implementimin e kërkesave për udhërrëfyesin për liberalizimin e vizave për Kosovën.

Komisioni Evropian po pret një raport nga institucionet e Kosovës që paraqet implementimin e rekomandimeve të nënvizuara në raportin e dytë vlerësues të Komisionit për udhërrëfyesin për liberalizimin e vizave për Kosovën. Takimet tona sot janë pjesë e një dialogu më të gjerë e të vazhdueshëm në nivele teknike dhe politike për të vlerësuar punën që duhet bërë në këtë drejtim – dhe mezi po presim të vazhdojmë këtë bashkë punim konstruktiv.

 

Last modified: 12 Gusht, 2022

3 Responses to " Deklaratë e përbashkët nga Komisioneri Evropian për Migrim, Çështje të Brendshme dhe Shtetësi, Dimitris Avramopulos, Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Skënder Hyseni dhe Ministri i Integrimit Evropian, Bekim Çollaku "

 1. try this site thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/deklarate-e-perbashket-nga-komisioneri-evropian-per-migrim-ceshtje-te-brendshme-dhe-shtetesi-dimitris-avramopulos-ministri-i-puneve-te-brendshme-te-kosoves-skender-hyseni-dhe-ministri-i-integ…

 2. … [Trackback]

  […] There you will find 19520 additional Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/deklarate-e-perbashket-nga-komisioneri-evropian-per-migrim-ceshtje-te-brendshme-dhe-shtetesi-dimitris-avramopulos-ministri-i-puneve-te-brendshme-te-kosoves-ske…

 3. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/deklarate-e-perbashket-nga-komisioneri-evropian-per-migrim-ceshtje-te-brendshme-dhe-shtetesi-dimitris-avramopulos-ministri-i-puneve-te-brendshme-te-kosoves-skender-hyseni-dhe-ministri-i-integ…

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *