Integrimi Evropian

Evropske Integracije

Usvojen Nacionalni program za sprovođenje SSP-a

март 9, 2016

Priština, 9. mart 2016. godine – Ministarstvo za evropske integracije pozdravlja usvajanje Nacionalnog programa za sprovođenje SSP-a, od strane Skupštine Republike Kosovo.

Podrška koja je pružana od strane poslanika Skupštine Republike Kosovo, usvajanjem Nacionalnog programa za sprovođenje SSP-a, dokazuje posvećenost institucija Republike Kosovo u sprovođenju svih zakonodavnih i institucionalnih reformi i ugovorne obaveze koje su predviđene Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Ovaj program je glavni nacionalni strateški dokumenat za sprovođenje evropske agende koji pokriva petogodišnji period 2016-2020 i fokusira se na tri strateška pogleda članstva u EU:

• Ispunjenje obaveza SSP-a
• Usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom EU-a
• Sprovođenje usklađenog zakonodavstva.

Program obuhvata sva poglavlja Acqui-a EU-a. Na osnovu strukture kriterijuma iz Kopenhagena, sve mere i prioriteti su podeljeni u tri bloka: Politički kriterijumi, Ekonomski kriterijumi, i Evropski standardi.

Program određuje mere i zakonodavne i primenjive prioritete u dve faze: kratkoročne mere (za 2016. godinu) i srednjoročne prioritete (za 2017-2020. godinu). Program takođe jasno određuje odgovornosti institucija za njegovo sprovođenje, kao i vremenske rokove ispunjavanja ovih radnji i budžetskih izvora.

Proces za izradu Programa je koordiniran od strane Ministarstva za evropske integracije, uključujući sve državne institucije i sveobuhvatan i konsultativan proces sa civilnim društvom i drugim interesnim strankama.

Sprovođenje Programa će početi odmah nakon stupanja na snagu SSP-a, početkom aprila 2016. godine.

 

Last modified: август 10, 2022

2 Responses to " Usvojen Nacionalni program za sprovođenje SSP-a "

  1. … [Trackback]

    […] Here you will find 77474 more Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/usvojen-nacionalni-program-za-sprovodjenje-ssp-a/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/usvojen-nacionalni-program-za-sprovodjenje-ssp-a/ […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *