Integrimi Evropian

Evropske Integracije

Ministarka Hoxha: Infrastrukturni projekti treba da budu u službi dobrobiti građana

децембар 18, 2017

 

Priština, 18. decembar 2017. godine – Tokom ove godine, pod koordinacijom Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva finansija, istakla je ministarka Hoxha, ažurirana je Prioritetna lista za 2018. godinu i naredne godine, program investicija sačinjen od 63 projekata u oblasti transporta, energije, životne sredine i socijalnog sektora, u iznosu od 3.4 milijardi evra.

Sastanku Nacionalnog saveta za investicije, kojim ko-predsedavaju Ministarka za evropske integracije, Dhurata Hoxha, i Bedri Hamza, Ministar finansija, prisustvovali su Zamenik premijera Dardan Gashi, ministri Vladinog kabineta, predstavnici prijateljskih država Kosova i donatori.

Uvodni govor je održala Ministarka Hoxha, gde je naglasila da je Savet još jedan napor za unapređenje procesa evropskih integracija.

„Obzirom da je investiranje u infrastrukturnim projektima od suštinskog značaja za blagostanje naših građana, kosovske institucije će nastaviti da intenzivno rade radi odgovaranja na zahteve koji proizilaze iz Berlinskog procesa“ naglasila je ministarka Hoxha, dodajući da će investiranje u nacionalnim i regionalnim infrastrukturnim projektima skratiti značajno put učlanjenja u EU i shodno tome ćemo biti u službi dobrobiti naših građana.

Pružanje evropske perspektive za ceo region Balkana i preduzimanje konkretnih mera radi oživljavanja ovog procesa, naglasila je Ministarka, predstavlja odgovarajući odgovor za budućnost regiona. Evropska Unija je pokrenula niz inicijativa radi unapređenja procesa Evropske Integracije u zemljama Balkana.

U Berlinskom procesu, pokrenutom avgusta 2014. godine, potvrđen je značaj unapređenja međusobnog povezivanja ili interkonekcije zemalja zapadnog Balkana i EU-a, naglasila je ministarka Hoxha. Primarni cilj Berlinskog procesa, naglasila je ona, bio je stvaranje jedne liste sa glavnim infrastrukturnim projektima koji bi uticali na unapređenje opšte infrastrukture zapadnog Balkana.

„Evropska Unija je odvojila 1 milijardu EVRA za finansiranje infrastrukturnih projekata koji će proizaći iz Berlinskog procesa, kroz Investicioni okvir za zapadni Balkan ili WBIF“, naglasila je Ministarka, dodajući da smanjivanjem troškova transporta, obezbeđivanjem snabdevanja energijom, stvaranjem dugoročnih poslovnih partnerstva i transferom tehnologije, Berlinski proces će omogućiti povezivanje ekonomija zapadnog Balkana sa EU-om.

Tokom ove godine, pod koordinacijom Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva finansija, istakla je ministarka Hoxha, ažurirana je Prioritetna lista za 2018. godinu i naredne godine, program investicija sačinjen od 63 projekata u oblasti transporta, energije, životne sredine i socijalnog sektora, u iznosu od 3.4 milijardi evra.

Prioritetna lista projekata, naglasila je ministarka Hoxha, predstavlja glavni dokument Vlade za planiranje infrastrukturnih investicija za naredne decenije.

Ministarka Hoxha je istakla da ovi projekti zahtevaju blisku saradnju institucija i zatražila blisku saradnju sa predstavnicima WBIF-a, odgovarajući im na zahteve za različite podatke i izbegavajući nepotrebna odlaganja naspram Međunarodnih finansijskih institucija.

Ovi projekti, naglasila je Ministarka, će stvoriti bolje mogućnosti za sve građane, i posebno se zahvalila ministru Hamza i osoblju Ministarstva finansija koji su zajedno sa osobljem Ministarstva za evropske integracije koordinirali pripremanje ovog dokumenta.

Zatim, reč je preuzeo i ko-predsedavajući Saveta, ministar Hamza, koji je naglasio dostignuća i izazove ove Komisije, fokusirajući se na značaj „Berlinskog procesa“. Projekat železničkog Koridora 10, naglasio je ministar Hamza, put Priština-Peć, rehabilitacija kanala Ibar-Lepenac, projekti otpadnih voda u mnogim gradivima u zemlji kao i niz drugih projekata, čine izuzetnu važnost za razvoj zemlje, i on je istovremeno zatražio dinamičnost procedura od strane resornih ministarstva, radi postizanja što bržih efekata, povećanja kvaliteta života građana.

Takođe, prema odgovornostima, resorni ministri su naveli prioritete i količinu projekata prema prioritetima i napredak u sprovođenju infrastrukturnih projekata u okviru Investicijske klauzule.

Last modified: август 9, 2022

13 Responses to " Ministarka Hoxha: Infrastrukturni projekti treba da budu u službi dobrobiti građana "

  1. This is my first time pay a visit at here and i am in fact impressed
    to read everthing at single place.

  2. Everything said made a lot of sense. However, consider this, suppose you were to write a
    awesome headline? I ain’t saying your information isn’t good, but what if you added a post title that
    grabbed a person’s attention? I mean Ministarka Hoxha: Infrastrukturni projekti treba da budu u službi dobrobiti građana – Integrimi
    Evropian is a little plain. You might look at Yahoo’s home page and see how they create post headlines to get people interested.
    You might add a video or a related picture or two to get readers interested about everything’ve written. In my opinion, it would make your posts a
    little bit more interesting.

  3. This is a topic that is close to my heart… Take care! Exactly where are your contact details though?

  4. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
    I’ve joined your feed and look forward to seeking more of
    your wonderful post. Also, I have shared your website in my social networks!

  5. I’m not sure exactly why but this blog is loading incredibly slow for me.
    Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?

    I’ll check back later and see if the problem still exists.

  6. bdsm en lleida каже:

    hello!,I love your writing so a lot! share we keep in touch extra about your article on AOL?

    I require an expert in this space to unravel my problem.
    May be that is you! Having a look forward to peer you.

  7. I’ve been browsing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
    It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content
    as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

  8. bumble recension каже:

    Spot on with this write-up, I actually think this website
    needs a lot more attention. I’ll probably be back again to read more,
    thanks for the info!

  9. slutsats каже:

    certainly like your website but you have to check the spelling on quite a few of your posts.
    Many of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to
    tell the reality then again I will definitely come back again.

  10. stapelstein каже:

    … [Trackback]

    […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-infrastrukturni-projekti-treba-da-budu-u-sluzbi-dobrobiti-gradjana/ […]

  11. … [Trackback]

    […] There you can find 42437 more Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-infrastrukturni-projekti-treba-da-budu-u-sluzbi-dobrobiti-gradjana/ […]

  12. more information каже:

    … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-infrastrukturni-projekti-treba-da-budu-u-sluzbi-dobrobiti-gradjana/ […]

  13. fuck girl каже:

    … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/sr/ministarka-hoxha-infrastrukturni-projekti-treba-da-budu-u-sluzbi-dobrobiti-gradjana/ […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *