Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Zvicra mbetet e përkushtuar të ndihmoj Kosovën në rrugën e saj drejt Liberalizimit të Vizave

4 Prill, 2014

Prishtinë, 4 prill 2014 – Zëvendës Ministri i Ministrisë së Integrimit Evropian, Gëzim Kasapolli priti në një takim delegacionin Zviceran të kryesuar nga Ministrja për Polici dhe Drejtësi e Zvicrës, Znj. Simonetta Sommaruga, për të diskutuar procesin e Negociimit të MSA-së dhe  liberalizimit të vizave për Kosovën. Në përbërje të delegacionit ishin, Ambasadorja Zvicerrane në kosovë Znj. Krystyna Marty Lang nga Zyra federale për Migracion, Drjetori për bashkëpunim ndërkombëtarë, Z. Urs Von Arb, Shefi i Divizionit për bashkëpunim policor ndërmkombëtarë, Z. Olivier Pecorini.

Më këtë rast Zëvendës Ministri Kasapolli e njoftoi delegacionin për procesin nëpër të cilin po kalon Kosova gjatë këtyre viteve të fundit, duke potencuar që negociatat për MSA janë në përfundim e sipër si edhe për veprimet që qeveria e Kosovës ka ndërmarrë për procesin e liberalizimit të vizave. Ai e njeftoi se tashmë janë nënshkruar marrëveshjet për riatdhesim me shumicën e vendeve të Evropës, dhe se qeveria e Kosovës si në nivel lokal ashtu edhe qëndror është përkushtuar maksimalisht për riintegrim të qëndrueshëm në shoqëri të qytetarëve të rikthyer. Dhe se, Qeveria e Kosovës me të gjithë mekanizmat përkatës është duke punuar intensivisht për të nxjerrë rezultate maksimale duke plotësuar kriteret e dala nga udhërrëfyesi për liberalizim të vizave.

Poashtu Z. Kasapolli iu falenderu Qeverisë Zvicërane për ndihmën që ia kanë ofru Kosovarëve deri më tani me theks të veqant potencoi ndihmën në fushatën vetëdijësuesë për liberalizim të vizave të cilën SDC është duke e përkrahur. Zëvendësministri Kasapolli, vuri në pah edhe vizitat nëpër komunat e Kosovës që është duke I realizuar Ministrja Çitaku për tu njohur më për së afërmi për proceset nëpër të cilat po kalojnë komunat me riintegrimin e përsonave të riatdhesuar dhe për të identifikuar mundësitë e ngritjes së bashkëpunimit dhe asisitimit të nivelit lokal për të realizuar më sukses kriterin e riintegrimit të përsonave të riatdhesuar.

Ministrja për Polici dhe Drejtësi e Zvicrës, Znj. Simonetta Sommaruga u shpreh e kënaqur më përkushtimin e Qeverisë dhe institucioneve të Kosovës për përkushtimin dhe angazhimin për tu marrë me dukurinë e migrimit të parregullt dhe riintegrimin e përsonave të riatdhesuar si pikë kyçe në këtë process. Poashtu, Ministrja Sommaruga potencoi që Kosova në përgjithësi ka arritur progres të konsideruar  sa i përket plotësimit të kritereve për liberalizim të vizave. Ajo u interesua më saktësisht të dij cilat janë veprimet që Qeveria e Kosovës është duke ndërmarrë për të zvogluar numrin e migruesve jo të rregullt në zonën Scengen dhe cilat janë sfidat që i hasim në procesin e Riatdhesimit dhe Riintegrimit.

 

Last modified: 12 Gusht, 2022

2 Responses to " Zvicra mbetet e përkushtuar të ndihmoj Kosovën në rrugën e saj drejt Liberalizimit të Vizave "

  1. … [Trackback]

    […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zvicra-mbetet-e-perkushtuar-te-ndihmoj-kosoven-ne-rrugen-e-saj-drejt-liberalizimit-te-vizave/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Here you will find 18433 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/zvicra-mbetet-e-perkushtuar-te-ndihmoj-kosoven-ne-rrugen-e-saj-drejt-liberalizimit-te-vizave/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *