Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Takimi i dytë i bashkëpunimit zhvillimor ndërmjet Kosovës dhe Luksemburgut

4 Shtator, 2014

Prishtinë, 04 Shtator 2014 – Në kuadër të marrëveshjes dypalëshe, të formalizuar në prill të vitit 2013 për krijimin e marrëdhënieve të bashkëpunimit për zhvillim në mes të Qeverisë së Kosovës dhe Qeverise së Dukatit të Madh të Luksemburgut për periudhën 2013-2016, është mbajtur takimi i dytë në mes të dy vendeve. Delegacioni i Luxemburgut është kryesuar nga Znj. Martine Schommer, Drejtore e Bashkëpunimit për Zhvillim në kuadër të ministrisë së jashtme të Qeverisë së Dukatit të Madh të Luksemburgut, ndërsa nga ana e Qeverisë së Kosoves nga Z. Demush Shasha, sekretar i përgjithëshëm në Minsitrin e Integrimit Evropian.

Në takim u diskutua për marrëdhëniet në mes të dy palëve dhe projektet konkrete të cilat janë duke u implementuar si dhe planet për të ardhmen.

Qeveria e Luxemburgut ndihmon Kosovën në fushën e Shëndetësisë, Arsimit dhe Bujqësisë. Nëpërmjet partnereve si Lux Development dhe Caritas Luxemburg, ata ndihmojnë në projektet si Programi i Mbështetjes në Shëndetësi, Mbështetje për Reformën në Arsimin dhe Trajnimin Profesional, Mbështetjen Institucionale dhe Teknike për Sistemin e ujësjellësit  rajonal në Mitrovicë, Përmirësimin  e Sistemit të Ngrohjes Qendrore në Prishtinë (Termokos) si dhe Fondi i mirëbesimit shumë-donatorësh për regjistrimin e  Popullsisë dhe Bujqësisë në Kosovë.

Përfaqësuesit e Luxemburgut konfirmuan mbështetjen e tyrë të plotë për agjenden Evropiane të Kosovës, sidomos në sektorët në të cilët kanë qenë direkt të përfshirë.

Last modified: 12 Gusht, 2022

5 Responses to " Takimi i dytë i bashkëpunimit zhvillimor ndërmjet Kosovës dhe Luksemburgut "

 1. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/takimi-i-dyte-i-bashkepunimit-zhvillimor-ndermjet-kosoves-dhe-luksemburgut/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/takimi-i-dyte-i-bashkepunimit-zhvillimor-ndermjet-kosoves-dhe-luksemburgut/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you will find 5894 more Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/takimi-i-dyte-i-bashkepunimit-zhvillimor-ndermjet-kosoves-dhe-luksemburgut/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/takimi-i-dyte-i-bashkepunimit-zhvillimor-ndermjet-kosoves-dhe-luksemburgut/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/takimi-i-dyte-i-bashkepunimit-zhvillimor-ndermjet-kosoves-dhe-luksemburgut/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *