Integrimi Evropian

Projektet e USAID kontribuojnë edhe në procesin e integrimit Evropian

27 Korrik, 2017

Prishtinë, 27 Korrik 2017 – Ministrja Ahmetaj priti sot në takim shefin e USAID në Kosovë z. James Hope.

Në takim u diskutua për mundësitë e bashkëpunimit të ndërsjellë në kuadër të priorititeteve të Qeverisë së Kosovës, Agjendës Evropiane dhe projekteve në të cilat USAID është e angazhuar. Në mesin e tyre ishin projektet në drejtësi, qeverisje të mirë, zhvillim ekonomik dhe rritje të punësimit, respektivisht tek gratë, prodhim i energjisë efiçiente, bujqësi dhe zhvillim të bizneseve të vogla dhe të mesme. Fusha këto të cilat njëkohësisht i kontribuojnë dhe janë në kuadër të Agjendës Evropiane dhe zbatimit të MSA-së për Kosovën.

Poashtu, më në detaje u diskutua edhe për koordinim e donacioneve për Kosovën, ku përfshihen projektet nga fondet e Instrumentit të Para Anëtarësimit (IPA), projektet e BE-së dhe projektet e shteteve tjera në mënyrë që të ketë koordinim sa më të mirë të investimeve.

Me këtë rast Ministrja Ahmetaj theksoi rëndësinë që ka përfshirja e të gjithë faktorëve për të kontribuar në prioritetet që janë vitale në zhvillimin ekonomik të vendit dhe mirëqënies së qytetarëve dhe, njëkohësisht të synohet rritje maksimale e fuqisë së eksportit. Poashtu, të sigurohet mbështjetje për mundësi eksporti pasiqë sikur edhe donatorët tjerë, USAID ka kontribuar vazhdimisht në ngritjen e kapaciteteve dhe njohurive për prodhimtari dhe kultivim të kulturave të ndryshme bujqësore.

 

Last modified: 10 Gusht, 2022

One Response to " Projektet e USAID kontribuojnë edhe në procesin e integrimit Evropian "

  1. sepornews thotë:

    Hi, its nice post about media print, we all understand media is a wonderful source of data.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *