Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Hoxha: Rastet e shënjestruara ndër treguesit thelbësor për sundimin e ligjit

16 Prill, 2019

Prishtinë, 16 Prill 2019 – Në takimin e Nivelit të Lartë të Mekanizmit për rastet e shënjestruara (track-records), ku ishin të pranishëm Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha dhe bartës të përgjegjësive rreth këtyre rasteve, Këshilli Gjyqësor i Kosovës, Këshilli Prokurorial i Kosovës, Gjykata Themelore dhe Prokuroria e Shtetit, kishte dakordim për vazhdimin e progresit për rastet e shënjestruara.

“Shtetet anëtare të BE-së po e shohin mekanizmin e rasteve të shënjestruara si njëri ndër treguesit kyç të sundimit të ligjit andaj edhe gjithë vëmendja është te ky mekanizëm”, potencoi Ministrja Hoxha dhe kërkoi takime të rregullta të Grupit Punues, vazhdimin e koordinimit me të gjitha institucionet për rastet e shënjestruara si dhe të bëhet përditësim i raporteve, sepse të njëjtat përcillen te BE-ja dhe kjo e fundit i përcjell te vendet anëtare.

Sipas raportit, janë 51 raste të shënjestruara, me aktakuzë janë 38 raste, me aktgjykim të shkallës së dytë 10 raste, me aktgjykim të shkallës së parë 11 raste, në fazën e gjykimit janë 16 raste. Ndërsa sa i takon statusit aktual të personave të akuzuar është 317, të dënuar janë 61 persona ndërsa 41 persona janë liruar, derisa për 6 persona është hedhur akuza.

Last modified: 5 Gusht, 2022

4 Responses to " Ministrja Hoxha: Rastet e shënjestruara ndër treguesit thelbësor për sundimin e ligjit "

 1. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-rastet-e-shenjestruara-nder-treguesit-thelbesor-per-sundimin-e-ligjit/ […]

 2. Cliff Broadhead thotë:

  These days of austerity in addition to relative stress and anxiety about getting debt, lots of people balk contrary to the idea of making use of a credit card to make acquisition of merchandise and also pay for a holiday, preferring, instead just to rely on the tried along with trusted approach to making repayment – raw cash. However, if you possess the cash on hand to make the purchase completely, then, paradoxically, this is the best time just to be able to use the credit cards for several causes.

 3. check this thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-rastet-e-shenjestruara-nder-treguesit-thelbesor-per-sundimin-e-ligjit/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-rastet-e-shenjestruara-nder-treguesit-thelbesor-per-sundimin-e-ligjit/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *