Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Hoxha prezantoi para Qeverisë rekomandimet e Raportit për vendin, Progresi varet nga ne

23 Prill, 2018

Prishtinë, 23 Prill 2018 – Në mbledhjen e Qeverisë, ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, ka prezantuar përmbledhjen e rekomandimeve kryesore të Raportit për Kosovën të Komisionit Evropian, duke adresuar çështjet dhe nga duhet vepruar intensivisht për të arritur progres që të njëjtat mos të përsëriten në raportin e radhës.

 

Ministrja është fokusuar vetëm në rekomandimet kryesore për Zyrën e Kryeministrit, Ministria e Administratës Publike, Ministria e Drejtësisë, Këshilli Gjyqësor dhe Këshilli Prokurorial, Ministria e Punëve të Brendshme dhe Policia, Ministria e Financave, Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, Ministria e Punës dhe Ministria e Arsimit, Ministria e Zhvillimin Ekonomik, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, duke mos u ndalur në rekomandime teknike por vetëm në ato më të rëndësishmet.

 

“Konsideroj që iniciativa e sotme për shqyrtimin e planit aksional është shumë e qëlluar. Gjate ditëve në vijim, MIE do të ftoj takimin e ardhshëm të Këshillit Ministror për Integrim Evropian, si dhe do te diskutoj gjeturat e Raportit ne kuadër strukturave te brendshme për integrim Evropian”, theksoi Ministrja Hoxha, duke shtuar se një numër i madh i rekomandimeve do të adresohet përmes zbatimit të Programit për MSA dhe Agjendës Evropiane të Reformave.

 

“Ministria e Integrimit do të bëj monitorimin dhe raportimin e rregullt për zbatimin e programit dhe ERA-s. Këtë vit edhe në kuadër të mbështetjes direkte buxhetore, jemi zotuar se do të arrijmë shkallën e zbatimit të Programit prej 60%. Ne si Ministri e Integrimit, jemi të bindur që kjo do të arrihet, por sidoqoftë, do të sigurohemi që të bëhet monitorimi i rregullt dhe në çdo rast do t’ju informoj për progresin në zbatimin e Programit”, theksoi Ministrja Hoxha.

 

Last modified: 9 Gusht, 2022

4 Responses to " Ministrja Hoxha prezantoi para Qeverisë rekomandimet e Raportit për vendin, Progresi varet nga ne "

 1. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-prezantoi-para-qeverise-rekomandimet-e-raportit-per-vendin-progresi-varet-nga-ne/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-prezantoi-para-qeverise-rekomandimet-e-raportit-per-vendin-progresi-varet-nga-ne/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Find More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-prezantoi-para-qeverise-rekomandimet-e-raportit-per-vendin-progresi-varet-nga-ne/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Find More on on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-prezantoi-para-qeverise-rekomandimet-e-raportit-per-vendin-progresi-varet-nga-ne/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *