Integrimi Evropian

Ministrja Hoxha kërkon realizimin e zotimit të përqindjes së masave të planit kombëtar të MSA-së

24 Shtator, 2018

 

Prishtinë, 24 Shtator 2018 – Në takimin e radhës të Komitetit Punues për Integrime Evropiane, ku morën pjesë anëtarët e këtij komiteti, Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha ka kërkuar më shumë angazhim nga të gjitha institucionet për të përmbyllur me sukses implementimin e prioriteteve të mbetura të Agjendës Evropiane te Reformave si dhe masave të parapara me MSA.

Ky grup punues, ka identifikuar disa nga çështjet kyçe qe dalin nga obligimet e Planit Kombëtar për Zbatimin e MSA-së (PKMZSA) dhe për të cilat duhet punuar më shumë, theksoi Ministrja Hoxha.

“PKMZSA, është i dobët, plani nuk është realizuar. Të gjeturat e raportit janë brengosëse. Jemi zotuar që këtë vit të arrijmë një nivel zbatimi të Programit të MSA-së prej të paktën 60%. Mosrealizimi i planit, do të ketë ndikim për mbështetjen direkte buxhetore për Reformën e Administratës Publike”, theksoi Ministrja Hoxha.

Deri në fund të qershorit janë zbatuar vetëm 12.78% e të gjitha masave të planifikuara, sa i përket gjendjes zbatimit të reformave legjislative, të gjeturat tregojnë se kemi arritur një shkallë zbatimi prej vetëm 18.06%, pasi që janë zbatuar vetëm 26 nga 144 masat legjislative të planifikuara, vuri në dukje Ministrja Hoxha.

“Sa i përket zbatimit të reformave të tjera, të gjeturat tregojnë se është arritur një shkallë zbatimi prej vetëm 10.82%, pasi që janë realizuar vetëm 42 nga 388 masat zbatuese të planifikuara”, theksoi Ministrja Hoxha, duke shtuar se vazhdimisht Ministria e Integrimit Evropian ka dërguar letra njoftuese për masat që secili institucion ka obligim në programin e MSA-së, dhe sërish rezultatin e kemi mjaft dobët.

“Komiteti punues ka karakter teknik, pas këtij takimi do ë mbledhim sërish Këshillin Ministror ku bashkë me Kryeministrin do të kërkojmë raportime nga Ministrat se ku qëndrojmë me zbatimin e programit”, theksoi Ministrja Hoxha.

Ministrja ftoi anëtarët e Komitetit Punues për Integrime Evropiane që të fokusohen të gjithë në masat për përmirësimin e zbatimit të programit të MSA-së, dhe të arrijmë zotimin prej 60%, edhe pse kanë mbetur vetëm pak muaj deri në fund të vitit.

Ministrja prezantoi edhe ekspertin e GIZ-it, Z. Aleksandar Pejoviq, i cili sjell ekspertizën e tij dhe përvojat e Malit të Zi në proceset e integrimit dhe MSA-së, duke ftuar të pranishmit të përfitojnë nga përvoja e tij dhe praktikat e mira të vendeve të tjera.

Anëtarët e Komitetit Punues për Integrime Evropiane, referuan rreth angazhimit dhe përqindjes së realizimit të Planit Kombëtar të MSA-së për secilën ministri dhe agjenci të pavarur, duke shprehur sfidat e procesit, por edhe duke u zotuar se përqindja e zbatimit do të arrihet sipas zotimit.

Last modified: 8 Gusht, 2022

One Response to " Ministrja Hoxha kërkon realizimin e zotimit të përqindjes së masave të planit kombëtar të MSA-së "

  1. This Site thotë:

    … [Trackback]

    […] Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-hoxha-kerkon-realizimin-e-zotimit-te-perqindjes-se-masave-te-planit-kombetar-te-msa-se/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *