Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministrja Ahmetaj nënvizon rëndësinë e bashkëpunimit rajonal në kuadër të procesit integrues

20 Shkurt, 2017

Prishtinë, 20 shkurt 2017 – Ministrja e Integrimit Evropian, znj. Mimoza Ahmetaj ishte pjesë e panelit në Samitin e Komisioneve parlamentare për Punë të Jashtme, i cili u organizua sot në Prishtinë. Respektivisht, Ministrja Ahmetaj i’u drejtua panelit: “Përforcimi i bashkëpunimit ndërmjet vendeve të Ballkanit në rrugën drejt integrimit në organizatat ndërkombëtare/tejkalimi i barrierave politike të rajonit”, ku potencoi rënëdësinë e debatit për bashkëpunim ndërmjet vendeve të Ballkanit Perendimor në kuadër të prcoesit të integrimit Evropian.
Në fjalimin e sajë Ministrja Ahmetaj theksin e vuri tek e ardhmja e përbashkët e Ballkanit Perëndimorë, që është integrimi në Bashkimin Evropian dhe mundësitë e bashkëpunimit në mënyrë që ta përforcojmë dhe përshpejtojmë procesin e anëtarësimit në BE, për të gjithë rajonin.

“Bashkëpunimi rajonal, dhe marrëdhëniet e mira fqinjësore janë gurëthemel i Procesit të Stabilizim Asociimit dhe kjo është e artikuluar qartë në marrëveshjet kontraktuale të secilit vend me BE-në. Integrimi në BE do të duhej të ishte forca tërheqëse apo katalizatori që në një formë i obligon shtetet e Ballkanit Perëndimorë për një bashkpunim të ndërsjellë, çdo herë duke qenë shtetet anëtare të BE-së garant të këtij bashkpunimi” tha ndër të tjera Ministrja Ahmetaj.

Në vazhdim ministrja Ahmetaj nënvizoi disa nga projektet e përbashkëta ku është i përfshirë i gjithë rajoni i Ballkanit Perëndimorë, sikurse edhe Kosova, duke spikatur procesin e Berlinit, apo “Western Balkans 6” si një nismë rajonale e ndërlidhur me zgjerimin e BE-së. Sikurse edhe shembuj tjerë kur procesi i integrimit evropian ka sjellë rezultate në tejkalimin e dallimeve mes shteteve në rajon.

 

Last modified: 10 Gusht, 2022

3 Responses to " Ministrja Ahmetaj nënvizon rëndësinë e bashkëpunimit rajonal në kuadër të procesit integrues "

 1. uniccv thotë:

  … [Trackback]

  […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-ahmetaj-nenvizon-rendesine-e-bashkepunimit-rajonal-ne-kuader-te-procesit-integrues/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-ahmetaj-nenvizon-rendesine-e-bashkepunimit-rajonal-ne-kuader-te-procesit-integrues/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministrja-ahmetaj-nenvizon-rendesine-e-bashkepunimit-rajonal-ne-kuader-te-procesit-integrues/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *