Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Ministri Reka: integrimi Evropian për Kosovën, udhërrëfyes për një shtet të suksesshëm dhe funksional

6 Mars, 2020

Prishtinë, 6 Mars 2020 – Ministri i Integrimit Evropian, Blerim Reka, ishte i pranishëm në sesionin analitik të organizuar nga Komisioni Parlamentar për Integrim Evropian, për të diskutuar rreth Metodologjisë së Re të Zgjerimit të prezantuar nga Komisioni Evropian.

Ky diskutim kishte për fokus temat se: Kosova 2020 – Si t’i qasemi dhe t’i kontribuojmë bashkërisht procesit të integrimit Evropian?Çka përmban metodologjia e re e zgjerimit? Çka ndryshon nga metodologjia aktuale? Cilat janë implikimet për Kosovën dhe shtetet e Ballkanit Perëndimor?

Me këtë rast Ministri Reka bëri një përmbledhje të këndvështrimit të tij për ndryshimet e prezantuara në Metodologjinë e Re të Zgjerimit të prezantuar nga Komisioni Evropian, si është arritur deri të ky ndryshim i kërkuar, si ka përfunduar dhe se si duhet nënkuptuar i gjithë ky proces për Kosovën. Me këtë rast Ministri Reka theksoi se i gjithë ky proces për Kosovën duhet të kuptohet jo si obligim i vështirë por, si një udhërrëfyes për të përmirësuar situatën në Kosovë. Për të përmirësuar mirëqenien e qytetarëve të Kosovës, për të përmirësuar dhe rikthyer besimin e humbur të qytetarëve në Sundimin e Ligjit. Kjo njëkohësisht do të reflekton edhe në institucionet e Bashkimit Evropian se anëtarësimin i Kosovës është vlerë e shtuar për BE-së, e jo të vlerësojnë këtë si një barrë për familjen Evropiane.

Në vazhdim të bashkëbisedimit mbi Metodologjinë e Re të Zgjerimit u shtruan mjaftë pyetje dhe këndvështrime për atë që e pretë Kosovën në rrugën e saj drejt integrimit Evropian dhe cilat janë hapat që do të mund të ndiqeshin për të avancuar sa më shumë në këtë proces.

Ky aktivitet i udhëhequr nga Kryetari i Komisioni Parlamentar për Integrim Evropian, Armend Zemaj u përcjell me më një prezantim të gazetares mbi Metodologjinë e Re të Zgjerimit nga Gjeraqina Tuhina, në cilësinë e ekspertes së angazhuar nga Bashkëpunimi Gjerman për Zhvillim GIZ respektivisht projekti i implementuar; “Mbështetje për Procesin e Integrimit Evropian në Kosovë” .

Last modified: 4 Gusht, 2022

7 Responses to " Ministri Reka: integrimi Evropian për Kosovën, udhërrëfyes për një shtet të suksesshëm dhe funksional "

 1. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-reka-integrimi-evropian-per-kosoven-udherrefyes-per-nje-shtet-te-suksesshem-dhe-funksional/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Find More Information here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-reka-integrimi-evropian-per-kosoven-udherrefyes-per-nje-shtet-te-suksesshem-dhe-funksional/ […]

 3. Web Hosting thotë:

  … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-reka-integrimi-evropian-per-kosoven-udherrefyes-per-nje-shtet-te-suksesshem-dhe-funksional/ […]

 4. Malik Peachey thotë:

  I learned more new stuff on this weight-loss issue. One particular issue is a good nutrition is vital while dieting. A huge reduction in bad foods, sugary foods, fried foods, sweet foods, red meat, and whitened flour products can be necessary. Possessing wastes bloodsuckers, and harmful toxins may prevent desired goals for fat loss. While particular drugs in the short term solve the challenge, the terrible side effects are certainly not worth it, they usually never present more than a non permanent solution. It’s a known idea that 95 of celebrity diets fail. Thank you for sharing your notions on this website.

 5. … [Trackback]

  […] Here you can find 43431 more Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-reka-integrimi-evropian-per-kosoven-udherrefyes-per-nje-shtet-te-suksesshem-dhe-funksional/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Here you will find 62116 more Info to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-reka-integrimi-evropian-per-kosoven-udherrefyes-per-nje-shtet-te-suksesshem-dhe-funksional/ […]

 7. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-reka-integrimi-evropian-per-kosoven-udherrefyes-per-nje-shtet-te-suksesshem-dhe-funksional/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *