Integrimi Evropian

Ministri për Integrim Evropian z.Bekim Çollaku ka zhvilluar një drekë pune me Sekretarin e Shtetit për Azil dhe Migrim të Belgjikës, z. Theo Francken

3 Mars, 2015

Prishtinë , 3 mars 2015 – Ministri për Integrim Evropian z.Bekim Çollaku ka zhvilluar një drekë pune me Sekretarin e Shtetit për Azil dhe Migrim të Belgjikës, z. Theo Francken, në kuadër të vizitës së këtij të fundit në Republikën e Kosovës.   Në këtë takim u diskutuan  aspekte të bashkepunimit dhe marrëdhënieve të shkëlqyera në mes të dy vendeve me fokus në zhvillimet të cilat ndërlidhen me procesin e integrimit evropian të Republikës së Kosovës.   Ministri Çollaku pasi ka falënderuar Sekretarin Francken për mbështetjen e vazhdueshme të Mbretërisë së Belgjikës në avancimin e agjendës evropiane për Kosovën, rikonfirmoi perkushtimin e Qeverisë së Republikës së Kosovës për të adresuar çështjen e migrimit ilegal përmes ndërmarrjes së reformave të nevojshme sektoriale në kontekst të procesit të integrimit evropian duke përmirësuar ekonominë, duke hapur vende të reja të punës dhe duke përmiresuar kualitetin dhe përspektivën e jetës së qytetarëve tanë.   Ministri Çollaku informoi z. Francken me masat e ndërmarra nga Qeveria dhe Institucionet tjera të vendit në adresimin e faktorëve shtytës të migrimit, duke theksuar njëkohësisht se “Belgjika mund të shërbej si model edhe për vendet tjera të BE-së në eliminimin e faktorëve tërheqës të migrimit”.   Në anën tjetër z. Francken përseriti qëndrimin e Mbretrësië së Belgjikës në mbështetje të procesve integruese për Kosovën, duke shtuar gjithashtu se “Belgjika e konsideron Kosovën si vend të sigurt” rrjedhimisht qytetarët e Kosovës nuk do të mund të përfitojnë nga e drejta e azilit në këtë vend dhe në përputhje me Marrëveshjen e Riatdhesimit do të kthehen në Kosovë brenda pak ditësh.

Last modified: 12 Gusht, 2022

2 Responses to " Ministri për Integrim Evropian z.Bekim Çollaku ka zhvilluar një drekë pune me Sekretarin e Shtetit për Azil dhe Migrim të Belgjikës, z. Theo Francken "

  1. … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-per-integrim-evropian-z-bekim-collaku-ka-zhvilluar-nje-dreke-pune-me-sekretarin-e-shtetit-per-azil-dhe-migrim-te-belgjikes-z-theo-francken/ […]

  2. … [Trackback]

    […] Read More here to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/ministri-per-integrim-evropian-z-bekim-collaku-ka-zhvilluar-nje-dreke-pune-me-sekretarin-e-shtetit-per-azil-dhe-migrim-te-belgjikes-z-theo-francken/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *