Integrimi Evropian

Integrimi Evropian

Trajnim për Mjetin 15 – Analiza e Politikave për Transpozimin e Acquis të BE-së

18 Nëntor, 2019

Emri i projektit: Mekanizmi për Zhvillimin e Kapaciteteve Njerëzore për integrim Evropian

Aktiviteti: Trajnim për Mjetin 15 – Analiza e Politikave për Transpozimin e Acquis të BE-së

Pjesëmarrësit: Përfaqësues nga Zyra e Kryeministrit, Ish Ministria e Financave (Ministria e Financave dhe Transfereve), Komisioni Rregullativ i Prokurimit Publik (KRPP), Organi Shqyrtues i Prokurimit (OSHP), Agjencia Kundër Korrupsionit, Ministria e Integrimit dhe zyrtarë të prokurimit nga niveli lokal

Data: 18 – 20 nëntor 2019

 

Qëllimi dhe programi i trajnimit

Harmonizimi i kornizës vendore ligjore me legjislacionin e BE-së pritet të ketë kosto ekonomike e shoqërore për Kosovën, andaj është e nevojshme që para transpozimit të kryhet analiza për ndikimet e pritshme. Në këtë drejtim, Sekretariati Koordniues i Qeverisë me mbështetjen dhe përkrahjen financiare nga projekti mbështetës i Qeverisë së Luksemburgut në kuadër të Mekanizmit për Zhvillimin e Kapaciteteve Njerëzore për integrim evropian që menaxhohet nga Ministria e Integrimit Evropian ka organizuar tri trajnime/punëtori me qëllim të përfshirjes së Mjetit 15 – Analiza e politikave për transpozimin e Acquis të BE-së në tri koncept dokumente. Ky mjet është pjesë e Udhëzuesit dhe Doracakut për Hartimin e Koncept Dokumenteve.

Përftimet/mësimet e nxjerra për institucionet

Trajnimi i parë u organizua në Shkup nga data 18 – 20 nëntor 2019, ku pjesëmarrës ishin grupi punues përgjegjës për hartimin e Koncept Dokumentit për Prokurim Publik. Gjatë këtyre tri ditëve, grupi punues ka arritur të kuptojë rëndësinë e zbatimit të Mjetit 15 në zhvillimin e politikave. Ata pasi kanë analizuar direktivat relevante të BE-së dhe analizat e tyre mbështetëse, të gjeturat i kanë përfshirë në draftin e Koncept Dokumentit.

 

Last modified: 5 Gusht, 2022

6 Responses to " Trajnim për Mjetin 15 – Analiza e Politikave për Transpozimin e Acquis të BE-së "

 1. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/trajnim-per-mjetin-15-analiza-e-politikave-per-transpozimin-e-acquis-te-be-se/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/trajnim-per-mjetin-15-analiza-e-politikave-per-transpozimin-e-acquis-te-be-se/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Here you can find 73827 additional Information on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/trajnim-per-mjetin-15-analiza-e-politikave-per-transpozimin-e-acquis-te-be-se/ […]

 4. drug addiction thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/trajnim-per-mjetin-15-analiza-e-politikave-per-transpozimin-e-acquis-te-be-se/ […]

 5. blote tieten thotë:

  … [Trackback]

  […] Info on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/trajnim-per-mjetin-15-analiza-e-politikave-per-transpozimin-e-acquis-te-be-se/ […]

 6. Trust bet thotë:

  … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: integrimievropian.rks-gov.net/trajnim-per-mjetin-15-analiza-e-politikave-per-transpozimin-e-acquis-te-be-se/ […]

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *